Emekli maaşı ne kadar olacak? İşte maaş hesaplama tablosu

Emekli maaşı ne kadar olacak? İşte maaş hesaplama tablosu
Aralık ayı enflasyon rakamının belli olmasıyla birlikte emeklilerin alacağı zam oranı da belli olacak. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte maaş hesaplama tablosu...

Asgari ücrete yapılan yüzde 54.54'lük zammın ardından memur ve emekliler ne kadar zam alacaklarını merak etmeye başladı. TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamlarını bu hafta açıklayacak. Enflasyon verilerinin açıklaması sonrası memur ve memur emeklilikleri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı belli olacak. Netleşecek rakamın üzerine de refah payı verilmesi beklenirken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte emekli maaşı hesaplama tablosu...

SON ENFLASYON VERİSİ 3 OCAK'TA 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Kasım ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte 5 aylık veriler ortaya çıktı. Buna göre; 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 14,04, enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise yüzde 15,04 oldu.

Son enflasyon verisi TÜİK tarafından 3 Ocak günü açıklanacak. Enflasyon oranlarının belli olmasının ardından memur maaşlarına yapılacak zam oranı da netlik kazanacak. Bu rakamlara refah payı da eklenmesi bekleniyor.

EKONOMİSTLERİN ENFLASYON TAHMİNİ NE KADAR?
AA Finans'ın 14 ekonomistle gerçekleştirdiği enflasyon beklenti anketine göre ekonomistlerin yıllık enflasyon beklentisi yüzde 66,59. 6 Aylık enflasyon beklentisi ise yüzde 17,03.

Merkez Bankası Aralık ayı Piyasa Katılımcıları Anketine göre ise 2022 yılı enflasyon beklentisi yüzde 66,80. 6 Aylık enflasyon beklentisi ise yüzde 17,17.

Bu veriler ışığında refah payı hariç emekli zam oranı tablosu aşağıdaki gibi olacak:


Öte yandan enflasyonla belirlenecek zam oranı dışında emekli için yüzde 10-20 arasında ek zam masada bulunuyor.

milligazete

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.