Emekli Ocak 2022'de ne kadar zam alacak?

Emekli Ocak 2022'de ne kadar zam alacak?
2021 Kasım ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından emekliler maaşlarına 2022 yılı Ocak ayında yapılacak zam oranlarını araştırmaya başladı. Kasım ayı enflasyon rakamları ile birlikte işçi ve Bağ-Kur emeklisine Ocak ayında yapılacak zam oranı belli oldu...

Memur ile emeklilerin zam oranları farklı yöntemle belirleniyor.

Memur ve memur emeklisinin zam oranları toplu sözleşme görüşmeleri ile belirleniyor. Ayrıca yine memur ve emekliye 6 ay da bir enflasyon farkı yansıtılıyor.

İşçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranları ise 6 aylık dönemler halinde ve geçmiş enflasyon oranları baz alınarak belirleniyor.

Buna göre, 2021 yılı Temmuz-Kasım dönemini kapsayan 5 ayda gerçekleşen enflasyon, memur ve memur enflasyonun 'enflasyon farkını', işçi ve Bağ-Kur emeklisinin de ana zammının belirlenmesinde etkili olacak.

5 AYLIK ENFLASYON NE KADAR OLDU?

Enflasyon kasım ayında yıllık yüzde 21,31 olarak açıklandı. Artış ise yüzde 3,51 oldu. Aylık enflasyon son 5 ayda sırasıyla yüzde 1.80, 1.12, 1.25, 2.39 ve 3.51 artmış. Toplamı yüzde 10.07 yapıyor. Bu rakamlara göre enflasyon farkı yüzde 7'nin üzerinde oluyor.

İŞÇİ EMEKLİSİ ZAMMI YÜZDE 10'NUN ÜZERİNE ÇIKTI

Beş aylık enflasyon rakamı baz alındığında, işçi ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak ayında alacağı zam oranı yüzde 10'nun üzerine çıkmış oldu. Kesin rakam ise Aralık ayı enflasyon rakamı ile belli olacak. Aralık ayı enflasyon rakamının yüzde 3'ler düzeyinde çıkması halinde işçi ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı zam oranının yüzde 13-15 arasında olacağı tahmin ediliyor.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum