EYT düzenlemesinin kademeli olarak çıkarılması Cumhurbaşkanlığa soruldu

EYT düzenlemesinin kademeli olarak çıkarılması Cumhurbaşkanlığa soruldu
EYT düzenlemesinin; sigorta prim ve gün sayısını dolduran herkesin emekli olması şeklinde mi, yoksa kademeli olarak mı çıkarılması planlanmaktadır? EYT ile ilgili çalışmanın ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.  Sevda ERDAN KILIÇ /İzmir Milletvekili 

Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, sigorta prim ve gün sayısını dolduran Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bir çalışma başlattığına ilişkin basında haberler yer almaktadır. 

Bu bağlamda; 

1- EYT ile ilgili çalışmanın ne zaman tamamlanması planlanmaktadır? 

2- Bu düzenleme kaç kişiyi kapsamaktadır? 

3- EYT düzenlemesinin maliyeti ne kadardır? 

4- EYT düzenlemesinin; sigorta prim ve gün sayısını dolduran herkesin emekli olması şeklinde mi, yoksa kademeli olarak mı çıkarılması planlanmaktadır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum