EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı?

EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifinin Meclis'e sunulmasıyla ayrıntılar netleşti. Prim günü ve sigortalılık süresini şartını karşılayanlar yaşı beklemeden emekli olabilecek. Teklifin şubatta yasalaşması durumunda ilk maaşlar martta hesaba yatacak. Bayram tarihlerinin yaklaşmasıyla birlikte, emekli olmaya hak kazanacak olan kişiler 'EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı?' sorusuna yanıt arıyor. Peki EYT'liler Ramazan Bayramı'nda ikramiye alabilecek mi?

Merakla beklenen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.

Teklif önce TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Sadece EYT ile düzenlemelerin olduğu teklifin, hızlı bir şekilde komisyondan geçerek Meclis Genel Kuruluna gelmesi planlanıyor.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Şubat ayında yasalaşması beklenen düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu durumda şubat ayında başvuru yapan çalışan mart ayında ilk maaşını alacak.

Peki EYT'liler emeklilere verilen bayram ikramiyesinden yararlanabilecek mi? Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan Cuma günü başlayacak.

Emekli ikramiyesinin 20 Nisan'a kadar hesaplara yatırılması bekleniyor.

Bu durumda başvurusunu hemen yapıp emekli olan EYT'liler önümüzdeki Ramazan Bayramı'dan itibaren ikramiye almaya başlayacak.

Emekli bayram ikramiyesi bir değişiklik olmazsa önceki yıllarda olduğu gibi 1100 lira.

NTV

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.