İşte emekli maaşlarına ilişkin masadaki iki formül!

İşte emekli maaşlarına ilişkin masadaki iki formül!
Hükümetin emekli için masasındaki formül ortaya çıktı. 2022 yılı emekli maaşına zam oranı ne olacak? 2022 de uygulanacak asgari ücretin ​açıklanmasının ardından, gözler emekli maaşlarına yapılacak zama çevrildi. Bununla ilgili ilk formülün 'Enflasyon artı yüzde 25 zam' masada olduğu belirtiliyor.

Hayat pahalılığının gölgesinde hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinin görüşmeleri sonucu Türkiye'de 2 bin 825 lira olan asgari ücret, gelecek yıl için 4 bin 253 lira olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu zammın ardından emekli maaşlarının da iyileştirilmesi talimatını verdiği ileri sürüldü. 

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre  emekli maaşlarına enflasyon artı yüzde 25 zam verilmesi formülü masada. Düşük emekli maaşlarına ilişkin masada iki formül bulunuyor. Üzerinde durulan ilk formül düşük maaş alan emeklilere seyyanen yapılacak zam ile maaşın belli düzeye çekilmesi yönünde. Bunun üzerine ayrıca bir zam gündeme gelebilecek.

İKİNCİ FORMÜL: ASGARİ ÜCRET KADAR ZAM VERİLMESİ
Üzerinde durulan ikinci formül ise emeklilere asgari ücret kadar ya da buna yakın bir zam verilmesi. Bu konudaki alt rakam ise SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık yüzde 40'lar civarında zam olması.

Şu anda üzerinde durulan hesaplamalar SGK ve Bağ-Kur emeklisine enflasyon artı yüzde 25 zam şekilde yapılıyor. Bu da yüzde 40'lar civarında artış anlamına geliyor.

ENFLASYON VERİLERİ 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yüzde 21,31 olarak açıklanan enflasyon, bağımsız akademisyen ve ekonomistlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göreyse yüzde 50'nin üzerinde.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum