Memur emeklilerine aile ve eş yardımı ödemesi yapılacak mı? Çalışma Bakanına soruldu..

Memur emeklilerine aile ve eş yardımı ödemesi yapılacak mı? Çalışma Bakanına soruldu..
Memurlara emeklilikte de aile ve eş yardımı ödemelerinin yapılması talebine ilişkin Meclise önerge sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 18.02.2022 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

Kamu çalışanları aktif çalıştığı dönemde eşi çalışmıyor veya SGK mensubu değilse, maaş kalemlerinde eş ve çocuk yardımı katkısı almaktadırlar. Kamu çalışanı emekli olduktan sonra âdeta, sanki eşinden ve çocuklarından ayrılmış gibi bu yardımlardan mahrum edilmekte ve bu katkı mevcut mevzuat gereği yapılmamaktadır. Halbuki eş ve çocuk yardımı desteğine insanımız emekli olduğunda daha çok ihtiyaç duymaktadır. 

1- Eşi SGK mensubu olmayan çalışanlarımıza aile veya eş yardımı ile çocuk yardımı ödeneği emeklilikte de yapılması için bir düzenleme düşünülmekte midir? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum