Öğrenci staj süreleri emekliliği etkiler mi? İşte Bakanlıktan resmi yazı

Öğrenci staj süreleri emekliliği etkiler mi? İşte Bakanlıktan resmi yazı
Öğrenci staj süreleri emekliliği etkiler mi? Sağlık Bakanlığı staj süreleri emeklilik hesabında dikkate alınır mı sorusuna nasıl cevap verdi? Binlerce kişi okullardaki staj süreleri ve çıraklık sigortasının emeklilik ve sigorta başlangıcı sayılıyor mu sorusuna cevap arıyor.

Staj sigortası sigorta başlangıcı sayılır mı? Staj süresi emeklilikten sayılacak mı? Staj mağdurları, Staj dönemi sigorta başlangıcı sayılması hakkında Hükümetten kanun teklifi beklereken Sağlık Bakanlığı konu hakkında resmi yazı yayımladı.

Öğrencilik ve staj süreleri emeklilikte hesaba katılır mı? Sağlık Bakanlığından resmi açıklama geldi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından il sağlık müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda, sağlık alanındaki öğrenciliğin veya staj sürelerinin emeklilikte değerlendirileceğine yönelik bir düzenleme yapılmadığı belirtildi.

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında, "sağlık alanında öğrencilik ve staj süreleri emeklilikte hesaba katılacak, ilgili madde de düzenleme yapıldı" şeklinde yer alan ifadeler nedeniyle, sağlık çalışanları öğrencilik ve staj sürelerinin emeklilikte hesaba katılacağını düşünerek, il müdürlüklerine dilekçe ile müracaat etmesi üzerine, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından il sağlık müdürlüklerine ilgili konuda resmi yazı gönderildi.

Resmi yazıya göre; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın Staj ve öğrencilik süresinin kanunda yapılan bir düzenleme olmadığı sürece emeklilik süresinden sayılmayacağını, stajyer veya öğrencilerin sigortalılık başlangıcı ya da emeklilik yaşının hesaplanmasına yönelik herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.

İşte o resmi yazı

memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum