Staj ve Çıraklık Sürelerinin Sigorta Başlangıcı Sayılması 2020 Mayıs İtibarıyla TBMM Gündeminde

Staj ve Çıraklık Sürelerinin Sigorta Başlangıcı Sayılması 2020 Mayıs İtibarıyla TBMM Gündeminde
Çıraklık, kursiyerlik ve staj sürelerinin başlangıç tarihlerinin SSK sigorta giriş tarihi sayılması için TBMM’ye yeni yazılı önerge verildi.

Staj ve çıraklık süresince yapılan sigortanın SSK giriş tarihi olarak esas alınması önerisine ilişkin 5 Mayıs 2020 de Çalışma Bakanı'na verilen önerge şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 05.05.2020 Ömer Fethi Gürer/Niğde Milletvekili 

1. Staj ve çıraklıkta geçen sürecin yaşlılık sigortası başlangıcı sayılması için bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? 

2. SK kartı ve SSK numarası verilen meslek lisesi ve çıraklık okullarından mezun olanlar tarafından SGK girişlerinin SSK başlangıç tarihi sayılmasına yönelik talepleri Bakanlığınızca değerlendirilmekte midir? Bu durumdan doğrudan etkilenen kişi sayısı kaçtır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
25 Yorum