300 bin emniyet mensubunun hakkını kim koruyacak?

300 bin emniyet mensubunun hakkını kim koruyacak?
Emniyet mensupları fazla çalışma, ücret, giyim, kuşam ve diğer maddi haklarla ilgili ekonomik sorunları tazminatlar, terör tazminatı, ek gösterge tazminatı , sağlık, sosyal yardım hizmetleriyle ilgili POLSAN, şark görevi, emeklilik, kurumlar arası geçiş, amirlik ve rütbe sınavları, performans notları, ve izinlere değin bir çok konuda özlük haklarında iyileştirme yapılmasını bekliyor. Toplu sözleşmede sendikaları olmadığı için temsilcileri yer almadığından dolayı bu iyileştirmeleri Devletin ilgili Bakanlıkla

Bilindiği üzere bazı meslek mensuplarına ilişkin Toplu sözleşmede temsilcileri olmadığı için özlük haklara ilişkin karar alınamamaktadır.

Konuyla ilgili sitemize ulaşan emniyet çalışanları, sendikaları olmadıkları için toplu sözleşme imkanlarından faydalanamadıklarını belirtiyor.

Yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduğunu belirten emniyet personeli özellikle fazla çalışma, çalışma şartları,  konuları 

Emniyet mensupları fazla çalışma, ücret, giyim, kuşam ve diğer maddi haklarla ilgili ekonomik sorunları tazminatlar, terör tazminatı, ek gösterge tazminatı , sağlık, sosyal yardım hizmetleriyle ilgili POLSAN, şark görevi, emeklilik, kurumlar arası geçiş, amirlik ve rütbe sınavları, performans notları, ve izinlere değin bir çok konuda özlük haklarında iyileştirme yapılmasını bekliyor. Toplu sözleşmede sendikaları olmadığı için temsilcileri yer almadığından dolayı bu iyileştirmeleri Devletin ilgili Bakanlıklarca görüşülerek yapılmasını talep ediyorlar.
Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum