Bakan'dan polislerin şark hizmeti, ek görev, sınav görevi ve mesai ücretlerine dair açıklama! 400 lira artacak...

Bakan'dan polislerin şark hizmeti, ek görev, sınav görevi ve mesai ücretlerine dair açıklama! 400 lira artacak...
İçişleri Bakanı Soylu: "(Polislerin iki şark hizmeti) Bunu bir şarka indirebilir veya iki şarkı birleştirip bir sene azaltabiliriz. Bu, terörle mücadeledeki ihtiyaca bağlı."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu özel bir TV kanalında polislere dair sorunlara değindi.

Bakan Soylu "(Polislerin iki şark hizmeti) Bunu bir şarka indirebilir veya iki şarkı birleştirip bir sene azaltabiliriz. Bu, terörle mücadeledeki ihtiyaca bağlı." dedi.

İşte Süleyman Soylu'nun polislere yönelik açıklamaları:

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

- Biz 15 Temmuz geçirdik. 15 Temmuz bütün kurumların travmasıdır. 50 bine yakın açığa alma ve ihraç oldu. Hala bazı adımlara devam ediyoruz.

- 21 bin amir sınıfında kişi vardı. 6 bin 700'e düştü. Polis teşkilatı usta çırak ilişkisidir. Akademide eğitim görür sahada yetişirsiniz. Bu hat koptu bunun imar edilmesi en az 15 yıldır. Çünkü Emniyet amiriniz yok, başkomseriniz yok, 4. sınıf emniyet müdürü sayınız çok az. Buna rağmen 130 binin üzerinde yeni polis aldık. Emniyetin yarısına yakınında değişiklik oldu.

- Dönem dönem personel sayılarında sıkıntı çekmedik değil, polislerin ve bekçilerin büyük bir fedakarlığı oldu.

- Bir taraftan polis akademisi, bir taraftan teftiş birimimizi nasıl daha iyi bir noktaya geliriz diye araştırmaya yönlendirdik, üniversiteden hocaların görüşlerine başvurduk.

- Polislerin çalışması dört grup şeklinde 12/36 olacak
1- Polislerin çalışma saatleri var. 8/24 ve 12/36 olsun diye geldiğimizden beri söylüyorum. 12/36 için 3 yıl önce talimatını verdik. 3 grup çalışıyordu, iline göre değişiyor. Şimdi 12/36 çalışan polisimiz 4 grup çalışacak ve dinlenmesinden fedakarlık etmeyecek, bundan fedakarlık istenmeyecek. Bizim arkadaşların dingin bir çalışmaya ihtiyacı var.

- Polisin fazla mesai ücreti 350- 400 lira artacak
2- Arkadaşlar ek görevlere çıkıyor ve mesai almıyorlar. Mesaiyi yüzde 52'ye çıkardık. 350-400 lira ek ücret gelecek. 

- Ek göreve giden polisin dinlenmesi sağlanacak
3- Bir personel ek bir hizmete gidiyorsa amiri ona telafi dinlenmesini ayrıca verecek. Amatör maça gitti, toplumsal olaya gitti. Amiri bir ay içinde onun dinlenmesini sağlayacak.

- Polisin 6 yıllık şark süresi olmayacak
4- Bölge iki bölgeydi. Bazı bölgeleri, şark, kimse istemiyordu. Biz o bölgeleri gözeterek 4 yaptık ama bunu düzeltiyoruz. Emniyet müdürleri geldi toplantılar yaptık. Dördü ikiye düşürüyoruz, çalışmasını yapıyoruz. Şarktan döndükten sonra istediği ile gidebilecek ordan bir rotasyon daha yemeyecek. Şark sürelerini 5-6 ay evvel düşürmüştük. Adıyaman 6'dan 5'e düşürmüştük, 4'e düşürüyoruz. Özellikle 6 yıllık şark süresi bırakmıyoruz. Sivas polis okul hariç: 5'lik süreleri dörde, 4'lük süreleri 3'e düşürüyoruz.

- İki şarkını bir arada yapmak isteyen polisin talebi kabul edilecek
- Eğer bir kişi şarka gidiyorsa eğer iki şarkını bir arada yapmak istiyorsa ona o imkanı da sağlayacağız. Diyelim ki, Batman Beşiri'ye gitti. 3 yıl şarkı var. 2 yıl da 2. şarkı var. 3+2'yi ikisini beraber yapıp dönebilecek. Talepte bulunacak ve bu talebi kabul edilecek. Eski gittiği yere gidemezsin şeklinde kotamız var. Şimdi gidebilecek.

- Polisin,  nüfusa kayıtlı olduğu ile gidememe kuralı esneyecek
- Bizim İstanbul Ankara İzmir hariç büyükşehirlerde polis memurunu kendi vilayetine göndermeme kuralımız var. Hala var bu prensip kararı. Bir vilayetimizde onun şehrinden yüzde 50'den fazla insan vardı şimdi onu yüzde 35'lere kadar çektik. Neden bir yerelleşme oluyor. Onu da önümüzdeki yıl tekrar değerlendireceğiz. Ankara İstanbul ve İzmir hariç bu kotayı yüzde 20'ye düşüreceğiz.  Bunu 2024'ten sonra kararını alacağız.

- MEB'in sınavına giden polis tüm oturumlar için ücret alacak
- Burdan ek görevlere gidiyorlardır. MEB'e teşekkür ediyorum. Polisimiz 3 oturuma gidiyor ama birinin parasını alıyordu. MEB de onayladı. Polis de bu tip ek görevlere gittiğinde 3 oturuma gidiyorsa 3 oturum parası alacak. 

- Şuanda iki şark var. Doğu ve Güneydoğuda hassasiyetimiz var. Bir şarka indirebilir miyiz diye tartışıyoruz. Bu neye bağlı, önümüzdeki yıllardaki terörle mücadeleye mücadeleye bağlı.

- Polis imtihanları meselesi var. Polis imtihanları binde 15 seviyesinde.
gazetememur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.