Bakan Soylu Hangi Polislerin Koruma Görevi Yapamayacağını Açıkladı

Bakan Soylu Hangi Polislerin Koruma Görevi Yapamayacağını Açıkladı
Koruma Eğitim Akademisinin açılış töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Koruma Akademisi'nin mezunu olmayan, Koruma Akademisi'nin eğitimini almayan, bundan sonra koruma görevi yapamayacak" dedi.

Bakan Soylu, "Belki de çok uzun zamandan beri olması gereken  Türkiye'deki koruma meselesinin kendi standartlarına en yüksek seviyede bir akademi çatısı altında oluşturması gerekne gecikmiş bir adımdır. Ama , çabuk toparlayarak, bu mesleeyi hep birlikte götürmek durumundayız. Burada bir kaç başlığı konuşmadan vermek isterim. Birincisi ilk kez bu konuda bir akademi bir koruma akademisi açılıyor. İkincisi sadece koruma hizmetlerine yönelik ; misyon koruma, bir takım yerlerin korunması ve vip korumaya kadar olan meselelerden ziyade, bir koruma kademisinin çatısı altında hem deniz polisimizin, hem de hava polisimizin de bir vesile ile temel eğitimi burada gerçekleşecek. Burada koruma hizmetleri alacaklara ve vatandaşlara da bir duyurumuz var, geçmişten itibaren şu polisi beğeniyorum, korumam olsun diye taleplerle karşılaştık. Bu dönem bitti. Bu koruma akademisinden mezun olmayan, eğitim almayan bundan sonra koruma görevi yapamayacak" dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.