Emniyet müdürleri ve polislere ek gösterge teklifi sunuldu

Emniyet müdürleri ve polislere ek gösterge teklifi sunuldu

Emniyet Teşkilatımıza mensup görevlilerimiz sorunlarının çözümü ek göstergelerinde değişiklik yapılması ile mümkün olacaktır. Bu sebeple Emniyet Teşkilatında görev yapan polislerimizin ek göstergelerinin yükseltilerek 3600 ek gösterge verilmesi gereklidir. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve Gerekçesi ekte sunulmuştur. 
Gereğini saygılarımla arz ederim. Cengiz Gökdel/ Mersin milletvekili 

GENEL GEREKÇE 
Emniyet teşkilatımız kamunun huzurundan terörle mücadeleye, trafikte sürücülerin güvenli seyahat etmesinden pandemi koşullarında yurttaşların sağlıklı ortamda izole kalabilmesine kadar canları pahasına fedakarca hizmet etmektedirler. Tüm bu hizmetlerine karşın emniyet görevlilerimizin özlük hakları ve çalışma şartlarında hala sorunlar mevcuttur. 

Emniyet mensuplarımız hem emekliliklerinde hem de görev başındayken maddi zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Aynı şekilde emekliliklerinde de geçim sıkıntısı yaşamakta, emekli oldukları halde kimi zaman çalışmaya mecbur kalmaktalar. Ülkemizin huzur ve güveninin tesis edilmesinde birincil sorumluluğu alan ve canları pahasına bu zorlu görevi yerine getiren emniyet mensuplarımızın yaşadıkları bu ekonomik sıkıntılar ülkemize ve büyüklüğüne yakışmamaktadır. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu da aynı soruna dikkat çekerek "Bizim bakanlığımızda jandarmadan emniyete kadar arkadaşları Türkiye'yi turlattırıyoruz. Bazı yerler var, kiralık ev bulabilmek mümkün değil. Hadi gitsin de Bodrum'da bir polisimiz kiralık ev bulsun parayla bakalım. Bu kira meselesi sebebiyle İstanbul'a tayin ettiğimiz polislerin yüzde 45'i İstanbul'a gitmek istemiyorlar” demiştir. 

Emniyet Teşkilatımıza mensup görevlilerimiz sorunlarının çözümü ek göstergelerinde değişiklik yapılması ile mümkün olacaktır. Bu sebeple Emniyet Teşkilatında görev yapan polislerimizin ek göstergelerinin yükseltilerek 3600 ek gösterge verilmesi gereklidir. 

Kanun teklifimiz ile emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan müdürlerin ve eğitim durumuna bakılmaksızın polislerin ek göstergelerinin artırılması amaçlanmıştır. 

MADDE GEREKÇELERİ 
Madde 1- Madde ile emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan müdür ve eğitim durumuna bakılmaksızın polislerin ek göstergelerinin artırılması amaçlanmıştır. 
Madde 2- Yürürlük maddesidir. 
Madde 3- Yürütme maddesidir. 

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 
MADDE 1 – 14/7/1965 tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna ekli (HİZMET SINIFLARI İTİBARİYLE UNVAN VEYA AYLIK ALINAN DERECELERE GÖRE EK GÖSTERGELERİ) Başlıklı I sayılı cetvelin "VII- Emniyet Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (d) ve (e) benleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum