Emniyet müdürleri ve polislerin ek gösterge cetvelinin yeniden düzenlemesi TBMM gündeminde

Emniyet müdürleri ve polislerin ek gösterge cetvelinin yeniden düzenlemesi TBMM gündeminde
Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi. Teklif ile, Emniyet Hizmetleri Sınıfına ait kadrolarda bulunanların ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile gerekçesi ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. Gürsel EROL/ Elazığ Milletvekili

GENEL GEREKÇE 

Teklif ile İçişleri Bakanlığına bağlı aynı faaliyet ve sorumluluk içerisinde görev yapan kolluk kuvvetleri arasındaki özlük hakları arasında eşitliği sağlayarak emniyet mensuplarının hak kaybını telafi etmektir. 

İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetleri Jandarma Genel Komutanlığı personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin görev ve faaliyet alanları iç güvenliği sağlamak olduğu halde maaşlarında haksız uygulamalar bulunmaktadır. 

Teklifimiz ile Emniyet Genel Müdürü'nün ek göstergesi tümgeneral-tümamiral rütbesine, Teftiş Kurulu Başkanı, Polis Akademisi Başkanı, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları ile Ankara, İstanbul ve İzmir Emniyet Müdürleri'nin ek göstergesi kıdemli albay rütbesine, diğer Büyükşehir Belediyesi olan illerin Emniyet Müdürleri’nin ek göstergesi 5300'e, Büyükşehir Belediyesi olan illerin dışında kalan illerin Emniyet Müdürleri'nin ek göstergesi albay rütbesine, Daire Başkanları ile kadroları bu sınıfa dâhil olup da yukarıda sayılanlar dışında kalanların ek göstergesi 4300'e yükseltilmiştir. 

Emniyet Teşkilat Kanununda ve Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklik sonucu Emniyet Hizmetleri Sinifi personelimiz hak ettiği ek göstergeye kavuşacak, emeklilik durumlarında ciddi bir iyileşme yapılmış olacaktır. 
Emniyet Teşkilatımızın ağır ve yıpratıcı çalışma koşulları göz önüne alındığında Ek Gösterge Cetveli'nin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. 

Ek göstergedeki farklılıktan dolayı eğitim durumları aynı olan ve aynı işi yapan TSK personeli ile Emniyet teşkilati personeli arasında emekli olduklarında ikramiye ve maaş yönünden büyük farklar olduğu görülmektedir. 

Oysa Anayasanın “ Ücrette Adalet Sağlanması” başlıklı 55'inci maddesi “ücret emeğin karşılığıdir” ve “Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır” hükümlerine yer vermektedir. Anayasanın bu maddesi "eşit işe eşit ücret" ilkesini gerekli kılmaktadır. Sosyal ve hukuk devleti ilkesinin gereği de evrensel hukukun gereği de budur. 
Yani, aynı nitelikte iş yapan personel arasında ücret adaletsizliğinin giderilmesi hem anayasa bakımından hem de evrensel hukuk açısından en doğal gerekliliktir. 

Gerek çalışırken gerekse emekli olduktan sonra polislerimize saygın, itibarlı ve güvenilir bir hayat sürmelerini temin amacıyla bu özlük hakları iyileştirmesi mutlaka yapılmalıdır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum