Erken ilişik kesen polis memurları, zamlı harcırahı alır mı?

Erken ilişik kesen polis memurları, zamlı harcırahı alır mı?
Erken ilişik kesen polis memurları yüzde 60 zamlı harcırahı alabilecek mi? Av. Mahmut Tanal da, polislerin harcırahlarına ilişkin bir değerlendirme yaptı.

2022 yaz döneminde binlerce polisin tatini yapıldı. Ancak bu polisler Ocak ayındaki belirlemeye göre harcırah alacak.

Ancak bazı polislerin ilişik kesme işlemleri 18 Temmuz'a ertelenmişti. İlişiği erken kesilenler zamlı harcırahı alamazken, 18 Temmuz'da ilişik kesenler zamlı harcırahı alabilecek.

Gün farkıyla yaşanan bu adaletsizlik bir çok davaya neden olacak.

Daha önce yayımlanan bir değerlendirmede, mehil müddetini kullanmakta olup da nakil işlemlerini, ek bütçe Kanununun çıktığı 7 Temmuz'dan sonra yapanların harcırahlarını alabilecekleri belirtilmişti.

Av. Mahmut Tanal da, polislerin harcırahlarına ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Tanal'ın yaptığı değerlendirme şu şekilde:

1- POLİS MEMURLARININ HARCIRAHINI ÖDEYİN!

2022 yaz tayin dönemine tabi binlerce polis, talimat gereği 4 Temmuz’da mevcut yerdeki ilişiğini kesip yeni görev yerine gitti. Kendilerine güncellenmemiş, eski harcırah tarifesinden yol, yer değiştirme ücreti ödendi.

2- 7 Temmuz’da ise 7414 sayılı Kanun yürürlüğe girdi.

Bu kanun kapsamında harcırah oranı yüzde 50’ye yakın arttı.

Ancak 4 Temmuz’da ilişiğini kesen polisler, bu harcırah artışından yararlanamıyor.

3- Örneğin evli ve tek çocuk sahibi bir #polis memuru, 4 Temmuz’da ilişiğini kestiği için 9.500 TL taşınma ücreti alacak.

Ancak aynı konumdaki bir polis memuru, 18 Temmuz’da ilişiğini kesip yeni görev yerine gittiğinde ise 14.500 TL taşınma ücreti alacak.

4- Kanun yürürlüğe girmeden 2 gün önce ilişiğini kesen polisler mağdur. Tek suçları erkenden ilişiklerini kesmek mi? 4 Temmuz mağduru polislerin harcırahını güncellenmiş rakam üzerinden ödeyin.

Zaten nakliye, ev taşıma fiyatları uçmuş. Bari bu haksızlığı yapmayın.

5- 4 Temmuz’da mevcut görev yerinden ayrılan polislere 7 Temmuz’da yürürlüğe giren kanun baz alınarak zamlı harcırah ödemesi yapılsın.

Her fırsatta polis haklarından dem vuran iktidar temsilcileri, kendilerince ‘uyanıklık’ yaparak polisleri bizzat mağdur ediyor.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.