Komiser yardımcısı ile bir polise dolandırıcılık operasyonu

Komiser yardımcısı ile bir polise dolandırıcılık operasyonu
Hakim, savcı, Yargıtay üyesi tanıdıkları olduğunu söyleyerek soruşturması veya kovuşturması bulunan kişileri soruşturma dosyasından çıkartılmaları, beraat ettirilmeleri yönünde vaatlerde bulunarak para alarak dolandırdıkları iddia edilen bir komiser yardımcısı ve polisin de arasında bulunduğu 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haklarında soruşturma ve dava dosyası bulunan vatandaşlardan, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tanıdıkları vasıtasıyla dosyalarını kapatma vaadiyle para aldıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik 3 ilde düzenlenen operasyonda 2'si polis 11 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak veya yönetmek", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "suç örgütü faaliyeti çerçevesinde işlenen kamu görevlileriyle ilişkisinin olduğundan, onlar nezdinde hatırı sayıldığından bahisle ve belli bir işin gördürüleceği vaadiyle aldatarak başkasından menfaat temin etmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "suç örgütü faaliyeti çerçevesinde işlenen rüşvet" ve "suç örgütü faaliyeti çerçevesinde işlenen görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, kimlikleri tespit edilen şüphelilerin, devletin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında özellikle de hakim, savcı ve Yargıtay üyelerinden tanıdıklarının olduğunu söyleyerek haklarında soruşturma bulunan veya dava açılmış kişileri, dosyalarını kapatma ve beraat ettirecekleri vaadiyle dolandırdıkları belirlendi.

Bu yöntemle vatandaşlardan para aldıkları belirtilen ve aralarında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne mensup görevde bulunan 1 komiser yardımcısı ve 1 polis memuru ile 10 sivil şahıs olmak üzere 12 şüpheli hakkında, "suç örgütü kurucusu veya yöneticisi olmak" ve "suç örgütü üyesi olmak" suçlarından gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine İstanbul merkezli 3 ilde sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilerden 11'i gözaltına alındı.

DHA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.