MHP, CHP ve İYİ Parti polislerin taleplerini meclise taşıdı! 3600 ek gösterge, fazla mesai, atama ve yer değiştirme...

MHP, CHP ve İYİ Parti polislerin taleplerini meclise taşıdı! 3600 ek gösterge, fazla mesai, atama ve yer değiştirme...
MHP, CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri, 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle TBMM'de polislerin 3600 ek gösterge, fazla mesai, atama ve yer değiştirme yönetmeliği hakkında konuştular

ÜMİT YILMAZ (Düzce) – 

Ülkemizde huzurun ve güvenliğin teminatı polis teşkilatımızın kuruluşunun  177’nci yıl dönümü kutlu olsun. 

Emniyet mensuplarımızın mesleki ve özlük haklarıyla alakalı haklı taleplerini yakından takip ediyor ve başta 3600 ek gösterge çalışmasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından en kısa zamanda bitirilerek müjdesinin verileceğini umut ediyorum.

İSMAİL OK (Balıkesir) – 

 Maalesef, mal ve can güvenliğimizin teminatı olan polislerimizin maddi ve manevi birçok sorunları bulunmaktadır. Polislerimizin başta ucu açık, ne zaman biteceği belli olmayan fazla mesai ve 3600 ek göstergeyle tayin ve terfi gibi sorunları en kısa zamanda çözüme kavuşturulmalıdır. Çünkü polislerimizin

ERHAN USTA (Samsun) – 

Biliyorsunuz, polislerimizin birtakım sıkıntıları vardı; geçen hafta Sayın Genel Başkanımız bunu grup toplantısında, bir milletvekilimiz de grup önerisi şeklinde Mecliste gündeme getirmişti. Bizim önerilerimizden sonra, bizim ikazlarımızdan sonra bununla ilgili iki tane olumlu adım atıldı. Bunu gayet yerinde buluyoruz ama 3600 ek gösterge ve çalışma barışına ilişkin diğer sorunların çözülmesini de Hükûmetten ve İçişleri Bakanlığından talep ediyoruz.

ENGİN ALTAY (İstanbul) – 

Kahraman polis teşkilatımızın Polis Haftası’nı ve 177’nci kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Günü’nü tebrik ediyorum, kutluyorum.

Kahraman Türk polisimizi ekonomik olarak, özlük hakları bakımından, mesleki sorunlar bakımından yeterince desteklemediğimizi de üzülerek ifade etmek istiyorum.

Çalışma saatlerindeki düzensizlikler ve insaniyet dışı uygulamaların artık son bulması gerekir. Genel Müdürlükte bu konuda bir çalışma olduğunu biliyorum, bundan memnuniyet duyuyorum ama bir an önce Türk polisimizin çalışma saatlerinin insani koşullara göre ayarlanmasını beklediğimi ifade ediyorum.

Gene, atama ve yer değiştirme yönetmeliği çok tartışıldı, Bakanlığın bu konuda bir çalışma içinde olduğunu biliyorum. Bu, çok hukuk dışı, insani çalışma şartlarını çok olumsuz etkileyen ve polis ailelerini ve çocuklarını çok olumsuz etkileyecek atama ve yer değiştirme yönetmeliği inadından da bir an önce vazgeçilmesini Hükûmete tavsiye ve telkin ediyoruz.

Aynı şekilde Sayın Başkan, Türk polisinin 3600 ek göstergesinin daha fazla bekletilmeye hakkı yoktur, bir an önce hayata geçirilmesini de bekliyoruz. Hep söylediğimi, bu Mecliste belki 10 defa söylemişimdir, bir kere daha söylemek isterim ki: Kahraman Türk polisi şehit olmaktan korkmuyor, emekli olmaktan korkuyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu anlayışı dikkate almasını ve polisimizin sorunlarının bir an önce çözülmesini talep ediyoruz.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum