Polis şark süreleri düşüyor mu? Yeni mezunlar ilk nereye atanacak? İşte Polis Atama Yönetmeliği!

Polis şark süreleri düşüyor mu? Yeni mezunlar ilk nereye atanacak? İşte Polis Atama Yönetmeliği!
Polisleri ilgilendiriyor! Yönetmelik değişikliği geliyor! Polislerin şark süreleri ve yeni mezun olan polsilerin atamaları ile ilgili yeni düzenleme yapılıyor. Düzenlemeye göre, polislerin şark görev süreleri düşürülecek, yeni mezunlar önce batıya atanacak. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün son aşamaya getirdiği yönetmelik değişikliğinin detaylarına ulaşıldı. Peki, Polis şark süreleri düşüyor mu? Yeni mezunlar ilk nereye atanacak? Polis şark süreleri kaç yıl olacak?

Tüm Polisleri ilgilendiren düzenlemede son aşamaya gelindi! Polis atama yönetmeliği değişiyor! Personelden gelen talepler üzerine görev sürelerini yeniden ele alan İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bir süredir yeni yönetmelik üzerinde çalışıyordu. Yönetmelik değişikliğinde sona gelindi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, polislerin şark görev süreleri düşürülecek, yeni mezunlar önce batıya atanacak. Peki, Polis Atama Yönetmeliği'nde son durum ne? Hangi değişiklikler yapılacak? Polis şark süreleri düşüyor mu? Yeni mezunlar ilk nereye atanacak? Polis şark süreleri kaç yıl olacak? İşte detaylar...

POLİS ATAMA YÖNETMELİĞİ İLE DÜZENLEMEDE SONA GELİNDİ!

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, personelden gelen talepler üzerine görev sürelerini yeniden ele aldı. Uzun süredir süren çalışmalar sonunda, yönetmelik değişikliğinde sona gelindi.

POLİSLERİN GÖREV SÜRELERİ DÜŞECEK Mİ? ŞARK SÜRESİ DÜŞTÜ MÜ?

Değişiklikle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi illerinin görev süreleri düşürülecek.

Yeni yönetmelikle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerde görev yapan 62 bin 630 personel, yeni sürelere tabi olacak. Hizmet süresi artan yerlerde halen görev yapan polisler ise bu süre artışından etkilenmeyeceği öğrenildi.

POLİS ATAMA YÖNETMELİĞİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Yönetmelik değişikliğinin ilerleyen günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

DEĞİŞİKLİKLE ŞARK GÖREVİNİ TAMAMLANMIŞ SAYILACAK MI?

Yönetmelik değişikliğine göre ikinci şart görevini yapmakta olan personellerin yeni düzenlenen sürelerden 1 yıl eksik görev yapması durumunda şark görevini tamamlamış sayılacak. Bu düzenlemeyle yaklaşık 7 bin 500 polis, şark görevini tamamlamış olacak. Bu uygulamaya emniyet müdürü ve emniyet amiri rütbesindeki personellerin dahil edilmeyeceği öğrenildi.

POLİSLERİN MAZERET ATAMASININ KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR!

Yeni düzenlemeyle polislerin sadece kendisi, eşi veya çocuklarının sağlık durumları nedeniyle talep edebildiği mazeret atamasının da kapsamı genişletilecek. Buna göre evin tek çocuğu olan polis, anne ve babasının sağlık durumu nedeniyle atama talep edebilecek.

YENİ MEZUN POLİSLER İLK NEREYE ATANACAK?

Yönetmelik değişikliğinde yeni mezun polislerin öncelikli olarak batı illerine atanması detayı da yer alıyor. Mesleğe ilk önce batı illerinde başlayanlar görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum