Polis ve askeri personel arasındaki farklar TBMM gündeminde

Polis ve askeri personel arasındaki farklar TBMM gündeminde
TBMM Genel Kurulunda konuşan Milletvekili Gürsel Erol, Jandarma ile mücavir alanda görev yapan Emniyet teşkilatının aslında görev ve yetki alanı aynı olduğu hâlde birbirinden farklı sosyal haklarından kaynaklı kayıplar olduğunu söyledi.

Polis ve Askerin Statüleri Eşitlensin

GÜRSEL EROL (Devamla) – Ayrıca, ben Emniyet personelini, Emniyet teşkilatının ve Emniyet Genel Müdürlüğünün sorunlarını da gündeme getirmek isterim. Birincisi Sayın Bakanım, bunları not almanızda yarar görüyorum çünkü kırsal kesimde görev yapan Jandarma ile mücavir alanda görev yapan Emniyet teşkilatının aslında görev ve yetki alanı aynı olduğu hâlde birbirinden farklı sosyal haklarından kaynaklı kayıplar var. Mesela, Jandarma komutanları büyük şehirlerde; Ankara gibi İzmir gibi İstanbul gibi illerde tuğgeneral rütbesinde ve tuğgeneral ek göstergesindeyken Emniyet teşkilatındaki il müdürünün ek göstergesi daha düşük. İllerde il Emniyet müdürleriyle alay komutanlarının arasında sosyal açıdan inanılmaz farklılıklar var. Ayrıca Jandarmada emeklilik yaşı 65’ken görev yıpranma payından dolayı Emniyette 60. Hâlbuki ikisinin de görev alanı ve görev sorumlulukları aynı. Bu statülerin eşitlenmesi gerektiği düşüncesindeyim.

3600 Ek Gösterge

Diğer taraftan her şartta ve koşulda Sayın Cumhurbaşkanının dönem dönem gündeme getirdiği, partili Cumhurbaşkanlığı döneminin olmadığı süreçte Sayın Başbakanlarının seçim meydanlarında gündeme getirdiği, özellikle polisler için, Emniyet mensupları için 3600 ek göstergenin verilmesi, bunun yanı sıra öğretmenlere de imamlara verilen 3600 ek göstergenin de mutlaka verilmesi lazım.

NOT: Polis ve asker arasında eşitlenmesini istediğiniz sorunları yorum olarak yazabilirsiniz.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum