Polisler neden intihar ediyor? Emekli Emniyet Müdüründen açıklama..

Polisler neden intihar ediyor? Emekli Emniyet Müdüründen açıklama..
Yaşanan polis intiharları dikkat çekici boyutlara ulaştı. 2022 yılının mayıs ayına kadar 25 polis intihar etti. Zor koşullarda görev yapan Emniyet personelinin intihar etme nedenleri üzerine ise detaylı bir çalışma henüz kamuoyu ile paylaşılmadı.

Şırnak'ta Özel Harekat Polisi olarak görev yapan Alpaslan Soylu amirlerinden gördüğü mobbing nedeniyle intihar etti.  Alpaslan Soylu'nun intiharından sonra polis intiharları tekrar gündem oldu. 

15 Temmuz gazisi emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz polis intiharlarına giden süreçte amir seçimlerinin etkisini ifade ederek şu tespitleri yaptı:

"1- Hiyerarşik meslekler doğası gereği meslek değil hayat tarzıdır. Bu hayat tarzında personel, amir ve arkadaşları İle ailesinden daha çok beraber olur. Tüm personel ruhi/bedeni denge ve mukavemeti en sağlam olanlardan seçilir ve buna göre eğitilir.
2 - Mesleğin liderliğini yapacak olan rütbeli seçimi ve eğitimi ise çok daha sert kriterler içerir. Meslek hayatımda da gördüğüm kriz anları; zeka, bilgi, görgü ve eğitim olarak olmaması gerekirken amir olmuş birisi ile, yanlışlıkla memur olmuş/ kalmış birinin karşılaşmasıdır.
3 - Amir bilgi, görgü, eğitim olarak memurlardan daha liyakatli olanlardan seçilir ki memurlarına liderlik edebilsin. 3. kez memur olmak için sınava giren ve kazanamayan bir kişi 4. kez komiser Yardımcısı sınavına giriyor ve torpille kazanıyor. Liyakatsize yıldız takınca amir olmuyor.
4 - Özel Harekat Polisi Alpaslan Soylunun intiharı ve geride bıraktığı notla kaç gündür içim yanıyor. Allah taksiratını affetsin, cennetine kabul etsin. Bu kardeşimizin katili liyakatsiz sistemdir. Düşmanın vuramadığı yiğitleri liyakatsiz sistem vuruyor."

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum