Polislere 3600 ek gösterge kanun teklifi tam metni

Polislere 3600 ek gösterge kanun teklifi tam metni
Emniyet mensuplarına 3600 ek gösterge teklifi TBMM'ye sunuldu mu? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclise sunuldu. Teklif ile, polislere 3600 ek gösterge hakkı tanınması amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur. Gereğinin saygılarımla arz ederim. Ulaş Karasu / Sivas Milletvekili 

GENEL GEREKÇE 

Emniyet teşkilatımız kamunun huzurundan terörle mücadeleye, trafikte sürücülerin güvenli seyahat etmesinden pandemi koşullarında yurttaşların sağlıklı ortamda izole kalabilmesine kadar canları pahasına fedakârca hizmet etmektedirler. Tüm bu hizmetlerine karşın emniyet görevlilerimizin özlük hakları ve çalışma şartlarında hala sorunlar mevcuttur. 

Emniyet mensuplarımız hem emekliliklerinde hem de görev başındayken maddi zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Aynı şekilde emekliliklerinde de geçim sıkıntısı yaşamakta, emekli oldukları halde kimi zaman çalışmaya mecbur kalmaktadırlar. Ülkemizin huzur ve güveninin tesis edilmesinde birincil sorumluluğu olan ve canları pahasına bu zorlu görevi yerine getiren emniyet mensuplarımızın yaşadıkları bu ekonomik sıkıntılar ülkemize yakışmamaktadır. 

Emniyet Teşkilatımıza mensup görevlilerimiz sorunlarının çözümü ek göstergelerinde değişiklik yapılması ile mümkün olacaktır. Bu sebeple Emniyet Teşkilatı'nda görev yapan polislerimizin ek göstergelerinin yükseltilerek 3600 ek gösterge verilmesi gereklidir. 

Kanun teklifimiz ile emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan müdürlerin ve eğitim durumuna bakılmaksızın polislerin ek göstergelerinin artırılması amaçlanmıştır. 

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 14/71965 tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (1) Sayılı "Hizmet Sınıfları İtibariyle Unvan veya Aylik Alinan Derecelere Göre Ek Göstergeler" cetvelinin "VII. Emniyet Hizmetleri Sinifi" bölümünün (d) ve (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 


MADDE 2- Bu kanun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum