Polislere 3600 ek gösterge talebi

Polislere 3600 ek gösterge talebi
Maç olur, polis çalışır; asayiş bozulur, polis çalışır; miting olur, polis çalışır; sokağa çıkma yasağı olur yine polis çalışır. Gece gündüz çalış, çalış; nereye kadar? Mesai mefhumu olmadan çalışan polisler fazla mesai alamaz, izni hak edemez, hak ettiği 3600 ek gösterge de verilmez.

Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya'nın polislerin özlük haklarına ilişkin Meclis konuşması şöyle

BAYRAM YILMAZKAYA (Gaziantep) – Her koşulda ve her zorlukta görevlerini yerine getirmeye çalışan polis arkadaşlar kötü çalışma koşulları, uzun mesai saatleri yüzünden mesleki deformasyonla karşı karşıya. Maç olur, polis çalışır; asayiş bozulur, polis çalışır; miting olur, polis çalışır; sokağa çıkma yasağı olur yine polis çalışır. Gece gündüz çalış, çalış; nereye kadar?

Mesai mefhumu olmadan çalışan polisler fazla mesai alamaz, izni hak edemez, hak ettiği 3600 ek gösterge de verilmez. Polislerin sorunu saymakla bitmiyor. En basitinden terör tazminatlarında bile adaletsizlik var. Özellikle Antep’te terör tazminatı çok düşük. Gaziantep’te 285 TL alan bir polis, çevre illerde 1.000 TL’nin üzerinde almaktadır.

Görevden göreve koşan polislerin psikolojileri bozuldu. Yıllık on beş gün izni bile zor kullanıyorlar. Sadece son bir ayda 20 polisin intihar ettiği ifade edilmekte. Polis arkadaşların intiharları kamuoyundan gizlenmekte. İktidara buradan sesleniyorum: Yeter artık, polis arkadaşların feryadını duyun!

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum