Polislerin çalışma saatlerine ilişkin Meclise önerge sunuldu

Polislerin çalışma saatlerine ilişkin Meclise önerge sunuldu
Polislerin 8-24 çalışması hedefi doğrultusunda bugüne kadar hangi adımlar atıldı? Türkiye genelinde 8-24 çalışma esasına ne zaman geçmeyi, hedefinizi hangi tarihte gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddesi gereğince İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim. 02.03.2021 Atila SERTEL/ İzmir Milletvekili 

Sayın Bakan, Nisan 2020 tarihinde yaptığınız açıklamada, "15 Temmuz'un akabinde polislerimiz, 12 saat çalışıp, 12 saat dinleniyorlardı. 12-12 çalışmak esas itibarıyla konsantrasyonu ortadan kaldırır. Hem sosyal hayatı da ortadan kaldırdı ama polis teşkilatımız gikını çıkarmadı. Türkiye'yi o durumdan çekti aldı. Şimdi ilk önce 12-24'e döndü çalışma saatleri. Hedefimiz, 8-24. 8 saat çalışıp 24 saat dinlendikleri bir sistem" demiştiniz. 

1- Polislerin 8-24 çalışması hedefi doğrultusunda bugüne kadar hangi adımlar atıldı? 

2- 8-24 çalışma sistemine pilot olarak geçen ilimiz var mıdır? 

3- 8-24 çalışma sistemine geçilmesi ile ilgili bakanlığın genelgesi olmasına rağmen geçilmediği yani il emniyet müdürlerinin verilen talimatı yerine getirmediği doğru mudur? 

4- Varsa hangi illerimizde 8-24 çalışma sistemine geçilmiştir? 

5- Türkiye genelinde 8-24 çalışma esasına ne zaman geçmeyi, hedefinizi hangi tarihte gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz? 

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
18 Yorum