2021 Yılı Ocak Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

2021 Yılı Ocak Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu
Askeralma Genel Müdürlüğü ASAL resmi internet sitesindeki 2021 Yılı Bedelli – Dövizle Askerlik ücret hesaplamasına göre 2021 yılında bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

9 Ocak 2021 tarihi itibarıyla Millî Savunma Bakanlığı “MSB” Askeralma Genel Müdürlüğü “ASAL” resmi internet sitesinde 2021 Yılı Bedelli ve Dövizle Askerlik ücret hesaplamasına göre 2021 yılında BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ ne kadar oldu?

Bedelli askerlik ücreti 7179 sayılı Askeralma Kanununun 9. maddesi gereğince "240.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak" bedel tutarındadır. Vatandaşlar, bu bedelin silahaltına alınmadan önce Bakanlıkça belirlenecek sürede peşin ödemeleri ve bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 yılı Ocak ayı aylık katsayısının 0,165786 olarak belirlemiştir.

Bedeli askerlik ücretinin formülü şu şekildedir:

=240.000 gösterge rakamı* aylık katsayısı
=240.000*0,165786
=39 bin 788 TL

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
e-Devlet aracılığıyla bedelli askerlik başvuruları alınıyor. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra şu adımları takip etmeniz gerekiyor:

Karşınıza çıkacak olan ilk ekranda askerlik başvurusu yapacağınızı onaylamalısınız. Tüm askerlik başvuruları bu ekran üzerinden yapılmaktadır.

Sonraki aşamada askerlik erteleme yani tecil işleminizi bedelli başvurusu yapabilmek için iptal etmelisiniz. Bu ekran üzerinden iptal sebebini seçip, bedelli askerlik yapma isteği olarak işaretlenmelidir. Ardından eğer bedelli çıkmazsa yatırdığınız parayı geri alacağınız askerlik şubesini seçin ve kaydedin

Kaydete tıkladıktan sonra ödeme detayları karşınıza çıkacaktır. Bu ödemeyi gerçekleştirdikten sonra bu ekrana dönerek geriye kalan maddeleri doldurmanız gerekmektedir.
memurlar.net/sabah

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.