Bazı araçlara ÖTV zammı yapıldı 2 Şubat 2021

Bazı araçlara ÖTV zammı yapıldı 2 Şubat 2021
Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı araçlara ötv zammını onayladı. Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oranları Hakkındaki Ekli Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3471) 2 Şubat 2021 tarihli resmi gazete yayımlandı. Peki elektrikli otomobillere ne kadar ÖTV zammı geldi?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte elektrikli araçlara yapılan ÖTV zammı yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte elektrikli araçlar, yüzde 10 ile yüzde 60 arasında ÖTV oranına sahip olacak.

Elektrikli otomobillere ÖTV zammı açıklandı

3471 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Bazı Malların Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Oranlarının Yeniden Tespiti Hakkında Karar, Resmi Gazete tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, motor gücü 85 kilowatt olan elektrikli araçlarla ÖTV oranı yüzde 3'ten yüzde 10'a, motor gücü 85 kilowatt ile 120 kilowatt arasındaki elektrikli araçlarla ÖTV oranı yüzde 7'den 25'e, motor gücü 120 kilowatı geçen elektrikli araçlarda ise ÖTV oranı yüzde 15'den yüzde 60'a yükseltildi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.