Dolar önce 24 TL sonra 40 TL olacak! Selçuk Geçer tarih de verdi

Dolar önce 24 TL sonra 40 TL olacak! Selçuk Geçer tarih de verdi
Ekonomist Selçuk Geçer iddialı dolar kuru tahminlerine bir yenisini daha eklerken dolar kurunun 40 TL’ye çıkmasını beklediği tarihi açıkladı.

Türkiye’nin en çok tanınan ekonomistlerinden olan Selçuk Geçer dolar kurunun kısa zamanda 24 TL’ye ardından da 40 TL’ye çıkacağını öne sürdü. Geçer bu rakamları verirlerken tarih de açıkladı.

Dolar kuru Merkez Bankası’nın kaynaklarının kullanılarak dizginlenmeye çalışılsa da 19 TL barajına dayanmış durumda. Aylar önce 10 TL seviyelerinde bulunan dolar kurunun bu sert hareketleri dolar yatırımcısını ve dolar borcu olanlarının kafalarını karıştırmaya devam ediyor.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Vatandaş dolar kuru daha yükselecek mi? Bu seviyelerden dolar alınır mı, yoksa satılır mı sorusunun cevabını merak ederken bu konuyla ilgili Selçuk Geçer bir analiz ve tahminde bulundu.

“DOLAR ŞUBAT AYINDA 24 YIL SONUNDA 40 TL”
Dolar kuru üzerine geçtiğimiz aylarda oldukça iddialı beklentilerde bulunan ve bu beklentileri doğru çıkan Selçuk Geçer şimdi de dolar kurunun 40 TL’yi aşacağını ifade etti. Selçuk Geçer dolar kurunun ilk önce şubat ayı içerisinde 24 TL ‘ye çıkacağını öne sürerken 2023’ün sonlarında ise dolar kurunun 40 TL’ye kadar artacağını belirtti.

Doların mevut ortamda TL karşısında gerçek değerinin şu anda bile 24 TL olduğunu fakat AKP’nin elindeki araçlarla seçime kadar doları dizginlemeye çalıştığını belirten Geçer “Bu artışı artık baskılamaları mümkün değil. Ülkeye sokabildikleri sıcak para imkanları da tükenmiş durumda. Dolar önümüzdeki haftalarda yükselişini başlatacak ve şubat sonuna kadar 24 lirayı görecek” diye konuştu.

Dolar kuru için bu iddialı tahminde bulunan Geçer konuşmasın devamında yatırımcıları ellerindeki dolarları bozdurmamaları konusunda uyarıda bulundu.
milligazete

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.