Ehliyet Yenileme 2022 için Gerekli Evraklar, Değiştirme Ücreti ve Randevusu - Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Ne Zaman?

Ehliyet Yenileme 2022 için Gerekli Evraklar, Değiştirme Ücreti ve Randevusu - Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Ne Zaman?
Ehliyet değiştirme 2022 nasıl oluyor? Yeni ehliyet için gerekli evraklar nelerdir? Ehliyet değiştirme ücreti 2022 ne kadar? Ehliyet YENİLEME harcı 2022 ödemenecek mi? Ehliyet değiştirme son tarih ne zaman? Süresi biten ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenileme nasıl yapılır, gerekli evraklar neler? İşte 2022 ehliyet yenileme

5 adımda eski sürücü belgelerinin değişimi (2022 itibariyle güncel) Eski tip sürücü belgelerinin 31/12/2022 tarihine kadar değiştirilmesi gerekiyor. İşlem basamaklarını tek tek açıklıyoruz.

Eski tip sürücü belgelerini değiştirebilmek için en önemli şey "Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporu" almaktır. Bu sağlık raporunu aile hekimlikleri veriyor.

Ancak aile hekimliklerinin size Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporunu verebilmesi için e-Devlet üzerinden Kişisel Sağlık Bilgi Formunu doldurmanız gerekiyor.

1- Kişisel Sağlık Bilgi Formu
https://www.turkiye.gov.tr/saglik-surucu-raporu-beyan-basvurusu adresinden online olarak Form doldurulduktan sonra aile hekimine gidilmelidir.

2- Aile hekimine gidip sağlık raporu alınmalı
Kişisel Sağlık Bilgi Formu doldurultuktan sonra aile hekimine gidip "Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporu" alacağını söylemeniz gerekmektedir. Aile hekimleri gözlüklü bireylere, harf okutması yapabilmektedir. Aile hekimin vereceği rapor online olup, isterseniz evde siz kendiniz çıktı alabilirsiniz.

3- Sürücü belgesi değişimi için Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünden, e-Devlet üzerinden randevu almalısınız
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-surucu-belgesi-basvuru-randevusu adresinden, sürücü belgesi randevusu alabilirsiniz.

4- Sürücü belgesi değişiminde randevuya hangi belgeleri götürmelisiniz?

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, sürücü belgesi için adli sicil kaydı, sağlık raporu, eski tip sürücü belgesi, biyometrik fotoğraf istemektedir. Sağlık raporu ve adlli sicil kaydı belgelerini online görebilmektedir. Ayrıca bunlaırn çıktısını almanıza gerek yok. En önemli diğer belge olan biyometrik fotoğrafla nüfusa gitmelisiniz.

Nüfusta randevunuza en fazla yarım saat önce gidebilirsiniz. Bir sat önce gidince banko numara vermemektedir. Bankodan numara aldıktan sonra, sıranız geldiğinde, parmak izi veriyorsunuz. Eski tip rürücü belgeniz damgalanıyor. Yeni tip sürücü belgeniz de evinize postayla geliyor.

5- Sürücü belgesi değişimi için harç ve polis vakfı ödemeleri nereden yapılır?
Nüfustaki randevunuza gitmeden önce 13 Eylül 2022 tarihi itibariyle “Vakıf Hizmet Bedeli” Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı 2 TL, “Değerli Kâğıt Bedeli” Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Bankalara da 13 TL ödemelisiniz. 

gazetememur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.