Faiz kararı altın, dolar ve avroyu sert düşürdü

Faiz kararı altın, dolar ve avroyu sert düşürdü
TCMB'nin faiz kararının ardından dolar bugün 7,50'de seyrederken euro de 8,89 civarında işlem görüyor. Merkez Bankası'nın faizleri beklentilere paralel olarak 475 baz puan artırmasının ardından altın fiyatları geriledi. Gram altın fiyatları kararın ardından 461 lira seviyesinden 449'a kadar geriledi!

Faiz kararı dolar ve avroyu sert düşürdü
Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı bugüne, döviz kurları tüm hafta boyunca olduğu gibi güne sakin bir başlangıç yaptı.

TCMB'nin faiz kararının ardından dolar/TL bugün 7,50'de seyrederken euro/TL de 8,89 civarında işlem görüyor.

Dünyada ise corona virüsün ikinci dalgası ve aşı konusunda yaşanan gelişmeler izleniyor. Aşı konusunda üst üste iyi haberler gelse de vaka sayılarındaki artış piyasaları tedirgin ediyor.

Bugün yurt dışında ise AB Liderler Zirvesi, yeni tip corona virüse (Covid-19) ilişkin haber akışı ve ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları ve konut satışları verilerin takip edileceğini bildirdi.

Faiz kararı sonrası altın da düşüşte
Merkez Bankası'nın faizleri beklentilere paralel olarak 475 baz puan artırmasının ardından altın fiyatları geriledi.

Gram altın fiyatları kararın ardından 461 lira seviyesinden 449'a kadar geriledi! Gram altın fiyatları saat 14:17 itibariyle 455 liradan işlem görüyor.

Karar öncesinde 769 liradan işlem gören çeyrek altın fiyatları karar sonrasında sert gerilemeyle 765 liraya kadar düştü. Çeyrek altın fiyatları saat 14:17 itibariyle 747 liradan işlem görüyor.

ONS altın fiyatları ise yüzde 0,63 gerilemeyle 1.858 dolardan işlem görüyor.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum