MetroPOLL Araştırma partilerin ve itifakların son oy oranını açıkladı

MetroPOLL Araştırma partilerin ve itifakların son oy oranını açıkladı
Partilerin ve itifakların son oy oranını ne kadar? Metropoll Araştırma son seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra ilk sırada yer alan AK Parti'nin oy oranı yüzde 32,6, CHP'nin yüzde 25,2, İYİ Parti'nin yüzde 14,3 oldu. Bu partileri yüzde 11,8'le HDP takip ederken MHP de yüzde 7,4 oy topladı. Böylece Cumhur İttifakı'nın oy oranı toplamda yüzde 40 olurken Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 39,5'e çıktı.

Metropoll Araştırma şirketi, ekim ayında yaptığı Türkiye'nin Nabzı isimli çalışmasında vatandaşlara, "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. Şirket, topladığı verileri derleyerek sonuçları resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN TOPLAM OY ORANI YÜZDE 40

Buna göre; kararsızlar dağıtılmadan önce Cumhur İttifakı üyesi Ak Parti'nin oy oranı yüzde 25,1 iken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 32,6 oldu. Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı Mhp'nin oy oranı ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 5,7 olurken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 7,4'e yükseldi. Böylece Cumhur İttifakı'nın iki ortağının toplam oy oranı kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 30,8 oldu. İki partinin kararsızlar dağıtıldıktan sonraki oy oranı ise yüzde 40 seviyesine çıktı.

MİLLET İTTİFAKI FARKI KAPATTI

Millet İttifakı'nın iki ortağından biri olan Chp, kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 19,4 oy topladı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra bu oran yüzde 25,2'ye çıktı. İttifak'ın diğer ortağı İyi Parti ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 11,0 alırken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 14,3 oy toplayabildi. Böylece Millet İttifakı'nın iki ortağı kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 30,4 oy topladı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise bu oran yüzde 39,5 yükseldi.

HDP BARAJI AŞTI
Araştırmada Hdp'nin oy oranı ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 9,1; kararsızlar dağıtıldıktan sonra 11,8 oldu.

GELECEK PARTİSİ LİSTEYE GİREMEDİ, DEVA YÜZDE 3'E YAKLAŞTI
Yeni kurulan partilerden olan Gelecek Partisi'nin listede yer almaması dikkat çekerken Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 2,7 oy aldı. Muharrem İnce'nin partisi Memleket Partisi ise kararsızlar dağıtıldıktan yüzde 1,6 oy topladı. Saadet Partisi ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 1,7 oy almayı başarabildi.

KARARSIZLARIN OY ORANI YÜZDE 20'LERE YAKIN

Araştırmada, kararsızlar ve protesto oy vereceğini söyleyenlerin toplamının yüzde 18,8 olması da dikkat çekti.
memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.