Seçimden Önce Bedelli Askerlik Sisteminde Revize İsteniyor! Kışlasız Makul Bedelli Talebi Gündemde

Seçimden Önce Bedelli Askerlik Sisteminde Revize İsteniyor! Kışlasız Makul Bedelli Talebi Gündemde
İyi akşamlar Kamubiz.com yetkilileri, 550bin Bedelli Askerlik / Bedelli Affı mağduru adına ; Bizler yaklaşık 3 yıl önce habersizce sistemde yoklama kaçağı durumuna düşerek başvuru hakkını kaybedenleriz. O süreç boyunca ücret devamlı ilerledi. Bedelliye başvuru yapamayan 550bin mağdur için af çıkarıp, başvuru yolunu açılacak açıklamasını Mayıs ayında Cumhurbaşkanımız bizzat yaptı. Buna rağmen Temmuz ayı bekletilerek ücret bir daha zamlandi ve 80bin ₺ oldu. Yetmedi ana paralar kadar cezalar yığıldı. Bizlerden

Bizler 23 Mayıs 2022 tarihinde cumhurbaşkanımız tarafından müjdesi verilen bedelli affı mağdurlarıyız. 550 bin genç baka durumundayken bedelli affı kapsamında bedelli askerlikten yararlanabilme olanağı buldu. O dönem için cumhurbaşkanımız açıklama yaptığında 23 Mayıs 2022 tarihinde 56 bin tl olan bedelli askerlik ücreti bizlere temmuz zammıyla beraber 80 bin tl üzerine her sene için 13 bin tl daha eklenerek ceza olarak döndü. 80 bin tl olan halihazırda bedelli askerlik ücreti bizlere yaklaşık 160 bin tl yi bulan meblağlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Gençler olarak bizler bu ücretleri ödeyememekteyiz daha da mağdur duruma düşmekteyiz. Gençlerin maalesef ki bu tutarları ödeyebilmesi çok zor ve başvuru sayısını da ciddi düşüren bir durumdur. Milli Savunma Bakanlığının her sene için 145 bin bedelli askerlik kontenjanı mevcut iken başvuru sayısı 50 bini bile neredeyse geçmemektedir. Halihazırda çoğumuz 25 yaşın üzerinde ailemize bakan ve evli bireyleriz. 6 aylık askere gitme durumumuz maalesef ki mümkün değildir hatta 28 gün kışla şartının olması da özellikle özel sektörde çalışan ve kendi işyerleri olan arkadaşlarımız için ciddi bir mağduriyet durumu oluşturmaktadır. İş verenler özel sektör çalışanlarını işlerine geri almıyorlar ya da geri alsalar dahi farklı pozisyon ya da farklı illerdeki şubelerde işe başlatarak işlerini zorlaştırıyorlar.

Ordumuzun giderek profesyonel askerlik sistemine entegre olması ile beraber gerek yıllar içerisinde 2023 yılında zorunlu askerliğin kaldırılacağına dair yapılan açıklamalar gerekse bedelli askerlikte 1 ay olan temel askerlik eğitiminin oluşturduğu ciddi maddi giderlerin de göz önünde tutularak 2011 ve 2014 yıllarındaki gibi KIŞLASIZ bedelli askerliğin yürürlüğe girmesini istemekteyiz. Hali hazırda genç erkek bireyler için özellikle iş bulmakta bu denli zorlanırken işverenler için askerlik bir engel durumu teşkil etmektedir. 6 ayı bırakın 1 aylık gidiş bile işveren için ciddi sorun teşkil etmektedir.

Bu da ciddi mağduriyetler inanın oluşturmaktadır. Gençler özellikle kışlasız bedelli askerlik konusunda isteklidir ve bu yönde bir çalışma yapılmasını kendilerine ses olunması istemektedir. Özellikle kışlasız konusunda gençler artık bir adım beklemektedirler. İş verenler halihazırda maliyetler çok yüksek olduğundan kaynaklı kışla şartındaki süreden kaynaklı erkek çalışan istiyorlar ve içimiz de evli çocuğu olan ve hastası olan binlerce mağduriyet sahibi kişi bulunmakta.

Bedelli Askerlik Sisteminde Revize Talep ediyoruz. 

1-Fiyat çok yüksek: Şuan 80.000₺ ve Her 6 ayda bir enflasyona göre artıyor. 
2-Cezalar çok fazla: Yoklama kaçaklarına aylık 1167₺ senelik ise yaklaşık 14.000₺ ceza kesiliyor. Cezalar ve ana para ile birlikte bedel 150-200 bin TL ücretleri buluyor. 
3-Kışla şartı mağdur ediyor: Özel sektörde çalışanlar istifa etmek zorunda kalıyorlar. Daha sonra işe alınmıyorlar. 28 gün için işlerinden oluyorlar. Aile kuranlar, borçları olanlar 1 gün dahi olsa yuvasını, işini bırakıp askere gidemiyor.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.