Kabineye 4 yeni isim geliyor! İçişleri Bakanı kim olacak?

Kabineye 4 yeni isim geliyor! İçişleri Bakanı kim olacak?
Yeni yol arayışında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine revizyonuyla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin en önemli özelliği olarak görülen teknokrat bakanlar yerine siyasi kimliklere kabinede yer vereceği belirtiliyor. Yüzde 60’a yakın değişimin beklendiği kabinede, Kürt seçmenlere hitap edecek bakanlar başta olmak üzere eski bakanların da kabinede yer alacağı konuşuluyor.

Ekonomi ve siyasette yaşanan krizlerin ardından kabinede ciddi bir revizyon bekleniyor. HDP’ye yönelik kapatılma davası, Merkez Bankası’nda yaşanan başkan değişimleri ve AKP içerisinde bakanlara yapılan eleştiriler üst seviyeye çıkarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabine çalışmasında son noktaya geldiği belirtiliyor. Kısa sürede Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklaması beklenirken, yeni kabinede yüzde 60’a yakın bir değişim bekleniyor. Birçok alanda büyük sıkıntılar yaşayan iktidar, kabine değişikliği ile yeni bir yol arayışına girmeyi hedefliyor. Ankara’da dolaşan kulis bilgilerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni sistemde överek anlattığı teknokrat bakanlardan vazgeçtiği, yeni kabinede siyasi kimliklerin artacağı belirtiliyor. Teknokrat bakanların toplumla ve milletvekilleriyle iletişiminin zayıf olması en büyük sebep olarak gösteriliyor. Kabinede siyasi kimlikli isimlerin artacağı belirtilirken, aynı şekilde kabinede bazı isimlerin cumhurbaşkanı yardımcılığına getirileceği konuşuluyor. Öte yandan yeni kabinede bir cumhurbaşkanı yardımcısının kadın olması da bekleniyor.

KABİNEDE KÜRT SEÇMENE ÖNCELİK
Kabinede Kürt seçmenlere hitap edecek bakan sayısının artmasının planlandığı aktarılırken, eski bazı bakanların da kabineye girmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü ifade ediliyor. Yeni hükümet sistemiyle 26’dan 16’ya düşürülen bakanlık sayasının tekrar artacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nda bölünme bekleniyor.

TEKNOKRAT BAKANLAR KABİNEDEN SİLİNİYOR
Mevcut bakanlardan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,   Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsan Pekcan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yeni kabinede yer almayacağı konuşuluyor. Söz konusu yeni kabinede yer alacağı konuşulan bakanlar ise Binali Yıldırım, Nurettin Canikli, Mehdi Eker, Nihat Zeybekçi’nin yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan İçişleri Bakanlığı’na da bakanlık içerisinden birisine bakanlık verileceği ifade ediliyor.

milligazete
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum