Merkez Bankası Faiz Kararı Öncesi Flaş Dolar ve Altın Tahmini (Faiz Artarsa Dolar Altın Ne Olur?)

Merkez Bankası Faiz Kararı Öncesi Flaş Dolar ve Altın Tahmini (Faiz Artarsa Dolar Altın Ne Olur?)
Piyasalar , Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 19 Kasım günü vereceği faiz kararına odaklanmış durumda. Piyasaların merakla beklediği toplantıdan faiz artırımı kararı beklentisi yüksek. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün flaş bir açıklamada bulundu ve düşük faiz mesajını verdi. Erdoğan açıklamasında, "Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Bu konuda istişareye özel önem veriyoruz. Yükse

Merkez'in faiz kararı öncesi flaş dolar ve altın tahmini.

Merkez Bankası 19 Kasım Perşembe günü PPK toplantısını yapacak. PPK toplantısının yapılmasının ardından merakla beklenen faiz kararı açıklanacak. Faiz kararı öncesi merak edilen iki konu var. Bunlardan ilki faiz artırılacak mı yoksa sabit mi tutulacak? İkinci soru ise faiz artarsa dolar ile altın ne olur?

Ekonomist Selçuk Geçer bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Geçer, " Merkez Bankası piyasaları ters köşeye getirebilir mi?" sorusunu sordu ve önümüzdeki haftalarda dolar ile altının çok agresif hareketler gösterebileceği uyarısında bulundu. Geçer, "Önümüzdeki haftalarda altın ve dolarda çok agresif hareketlere görebiliriz.19 Kasım'da Merkez Bankası faiz artırabilecek mi? Enflasyonun bu durumda olduğu dönemde faizi artırması gerekiyor Merkez Bankası ancak 400 baz puan faizleri yükseltirse kafasına sıkmış olur. Neden biliyor musunuz arkadaşlar yüksek faiz piyasayı kilitleyecek. Yabancı yatırımcı döviz üzerindeki baskısını artıracak. Devamlı dövizin yükselmesini isteyecek." dedi.

ALTIN TAHMİNİ

Ünlü ekonomist, bunun altın fiyatlarına da ciddi oranda etki edeceğini söyleyere, "Bunla birlikte sistem kilitlenmeye devam edecek. Altının ons fiyatı 1900 dolarları aşacak. Altının gramı 535 liraya çok çabuk gelecek altında yeni hedef 600 lira ve üzeri olacak. Bu son sakin günler, bundan sonra fırtınaya hazırlık olun" dedi.

FAİZ KARARI SAAT KAÇTA?

Merkez Bankası , PPK toplantısı sonrası faiz kararını açıklayacak. Faiz kararı saat 14.00'da kamuoyuna duyurulacak. 

kamubülteni.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.