Sözleşmeli çalışanlar 2011 ve 2013 yıllarındaki gibi kadroya alınsın!

Sözleşmeli çalışanlar 2011 ve 2013 yıllarındaki gibi kadroya alınsın!
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan: ' Hükümetten beklentimiz kamudaki 4/B’li meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi ve tüm atamaların kadrolu olarak yapılmasıdır” diye konuştu.

Gelin, 2011 ve 2013 yıllarındaki gibi sözleşmelileri kadroya alın.

Sözleşmeli çalışanların kadroya alınmasını talep eden Geylan, 2011 ve 2013 yıllarında sözleşmelilerin kadroya geçirildiğini hatırlattı. 2011 yılında 232 bin 4/B’li kamu çalışanının kadroya geçirildiğini, bunun 68 bininin de öğretmen olduğunu söyleyen Geylan, “Gelin, 2011 ve 2013 yıllarındaki gibi sözleşmelileri kadroya alın. Kamuda aynı işi yapan kamu çalışanları farklı statülerde istihdam edilmemelidir. Sözleşmeli istihdamın kamuda performansı ve verimi artırdığına yönelik tek bir somut veri yoktur. Dolayısıyla sözleşmeli çalışma modelinde inat edilmesini çok anlamsız buluyorum. Hükümetten beklentimiz kamudaki 4/B’li meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi ve tüm atamaların kadrolu olarak yapılmasıdır” diye konuştu.

Vergide adalet sağlanmalıdır.

Kamu çalışanlarının büyük bölümünün nisan ve mayıs ayı itibariyle üst vergi dilimine geçmeye başladığını bildiren Geylan “Vergi dilimleri kamu çalışanlarının canını yakmaktadır. Kamu çalışanlarının ikinci altı ayda aldığı maaş artışından daha fazlası vergi dilimine kesilmektedir. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Öncelikle vergide adalet sağlanmalıdır. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalıdır. Dolayısıyla  gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesini ve matrahın yükseltilmesini istiyoruz ki, yılın ikinci altı ayından sonra zamlar kuş olup uçmasın” dedi. 
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum