YSK İllere Göre 2021 Milletvekili Sayılarını Güncelledi.

YSK İllere Göre 2021 Milletvekili Sayılarını Güncelledi.
2021 yılında güncel nüfus bilgilerine göre, illerin çıkaracağı Milletvekili sayıları değişti ! Peki YSK'ya göre İstanbul kaç milletvekili çıkaracak ? Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 08/02/2021 tarihli veriler esas alınarak ilan edilen nüfus bilgilerine göre, seçim çevrelerini ve illerin çıkaracağı milletvekili sayısını güncelledi

2021'de 600 milletvekilinim 81 ile dağılımı nasıl olacak ? Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısını tespit etti.

Resmi Gazete’de yayımlanan YSK kararında, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 5. maddesinde, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının YSK tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 6 ay içinde tespit edilerek duyurulacağı hükmünün yer aldığı belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 08/02/2021 tarihli veriler esas alınarak ilan edilen 2021 yılı nüfus bilgilerine göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayısı şu şekilde hesaplandı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum