11 meslek grubu için yeni kadro talebi TBMM'de! Vekil, ücretli ve ek ders karşılığı çalışanlar..

11 meslek grubu için yeni kadro talebi TBMM'de! Vekil, ücretli ve ek ders karşılığı çalışanlar..
Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulunda 11 meslek grubuna kadro verilmesi gerektiğini dile getirdi..

İYİ PARTİ GRUBU ADINA İSMAİL KONCUK (Adana) – Bugünlerde sözleşmelilerin kadroya alınması gündemde. Dün de mevcut düzenlemeyle ilgili açıklanması gereken hususlar olduğunu burada ifade etmiştik. Bugün de kamuda yirmi yılda yarattığınız kaosu, karmaşayı anlatmaya çalışacağım. Gerçi bugünlerde toparlamaya çalışıyorsunuz ama emin olun, toparlayamazsınız, sizin bile gücünüz yetmez. Yirmi yılda âdeta kamuya bomba attınız.

Şimdi, bakın  “Beş dakika süreniz var.” dedi Sayın Başkan ama emin olun; bunları, kamuyu beş dakikada anlatmak mümkün değil. Benim burada iki saat filan konuşmam lazım, iki saat filan anlatmam lazım; ona zaman yetmez. Taşeronu güya kadroya aldınız ama 4 Aralık şartı gelmişti, bir de yüzde 70-30 oranı. Bunun dışında kalan insanlar hâlâ taşeron olarak çalışmaya devam ediyor. Ne yapacağınızı da bilmiyorsunuz. Herhangi bir açıklama şu ana kadar görmedik. 

1- 2011 yılında vekil ebe, hemşire vesaire 4/B’ye alındı, 2013 yılı itibarıyla kadroya geçirildi ama dün Çalışma Bakanlığının sözleşmeyle ilgili yapmış olduğu açıklamada bunlarla ilgili bir adım atılıp atılmayacağını bilmiyoruz.

2- Bakın, güya en çok önem verdiğiniz Diyanet… Vekil imam var, Kur’an kursu öğreticileri var, bakın, Kur’an kursu öğreticileri; çok az bir maaşla çalışıyorlar. Bunların feryatlarını duymuyorsunuz. 

3- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ek ders karşılığı çalışanlar var, sizin döneminizde bunlar oldu. 

4- PTT’de birçok kişi bilmez idari hizmet sözleşmesiyle çalışanlar var. 

5- Asgari ücret kadar geliri olmayan ücretli öğretmenler var. 

6- Aile sağlığı merkezlerinde 4924 sayılı Yasa’ya tabi ve ne yapacağınızı bilmediğiniz çalışanlar var.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

7- Belediyelerde çalışan sözleşmeliler var. Ayrıca, belediyelerde güya şirketlere aldığınız, kadro verdiğiniz sayıları yaklaşık 500 bini bulan çalışan var; bunlara kadro vermediniz, kimseyi aldatmayın, kimseyi kandırmayın. Bu belediye şirketlerine aldığınız, kadro verdiğiniz çalışanlara şöyle dönüp bakmak zorundasınız, bunlara sağlam bir kadro vermek sizin borcunuz çünkü aldattınız.

8- Suriyeli çocukların eğitiminde PIKTES projesi kapsamında çalışan öğretmenler var. Ya, arkadaş, böyle bir şey olabilir mi; kamu ne hâle gelmiş. Yılların sendikacısı olarak bunları anlatmaya benim bile dilim dönmez oldu. Muadili çalışanların haklarından mahrum bırakılmış 696 sayılı KHK’yle, yine taşerondan kadroya aldığınız kişiler var. 

9- Toplum Yararına Program kapsamında personel aldınız. Bunlar da diyor ki: “Bize de kadro verin.” Haklılar; bunları da görmezden geldiniz. 

10- Öğretmenevleri, polisevleri, orduevlerinde çalışanlar var, perişanlar. 

11- Üniversitelerde 50/d problemi var, yıllardır çözemediniz 50/d problemini. ..

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.