12 bin gelir idaresi ve defterdarlık çalışanları kurumiçi sınav için mücadele ediyor

12 bin gelir idaresi ve defterdarlık çalışanları kurumiçi sınav için mücadele ediyor
Maliye Bakanlığı, GİB memurlarının kurum içi gelir uzmanlık sınav beklentisi devam ediyor. Yaklaşık olarak gelir idaresi ve defterdarlık çalışanları 12.000 civarında memur kurum içi sınav açılması için mücadele veriyor.

Kıymetli okuyucu ve takipçi arkadaşlarım uzun zamandır  kurumiçi gelir uzmanlıkla alakalı bir haber bir paylaşım yapmadım. Bizler Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde gelir idaresi ve defterdarlık çalışanları olarak 2012 yılından beri bir mücadele içerisinde olduk olmaya da devam etmekteyiz. Yaklaşık olarak gelir idaresi ve defterdarlık çalışanları 12.000 civarında memur kurumiçi sınav açılması için mücadele verdik. Lakin bir türlü şansızlıklar bizlerin yakasını bırakmadı hep bizleri buldu tam sınav açıldı derken bu seferde salgın başladı. Bir yandan bu salgınla bir yandan vergi affı ile uğraş verilmekte . Bir çok arkadaşlarımız bu konuda mağdur oldu olmaya da devam etmekte. Deftedarlıkta çalışan arkadaşlarımızın sınavları ileri bir tarihe ertelendi. Şayet biz gelir idaresinde çalışanların sınavları erteleme olmayacaksa 5-10 büyük illerde bu sınavlar yapılabilir mi? Örneğin Ankara ,İstanbul ,İzmir ,Antalya ,Adana Erzurum ,Samsun gibi . Böylelikle risk daha aza indirilmiş olur kanısındayım bir çok arkadaşımız hem konaklama olsun hem uzun seyahat yapmamış olurlar diye düşünüyorum. Tabi bazı serviste çalışan arkadaşlarımız için bu süreç daha zor geçmekte özelliklede takip servisi vezne servisinde çalışanlar. Vergi affı dolayısıyla yoğun çalışmakta sınava yeterince adepte olmakta güçlük çekmekteler. Doğal olarak bu serviste çalışanlar arkadaşlarımız  sınavın ileri bir tarihe ertelenmesini istemekteler buna karşı çıkan arkadaşlarımız tabiki var. Onlar yoğun serviste çalışmadıkları ve derslerine çalıştıklarından dolayı sınavın ertelenmemesini istemekte haklı olabilirler. Bekleyip göreceğiz saygılarımla...

Gelir İdaresi Personeli Suat FİDAN
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.