2019 Yılında Muhtar Maaşları Ne Kadar Olacak? Muhtarların Emeklilik Hakları Nasıl?

2019 Yılında Muhtar Maaşları Ne Kadar Olacak? Muhtarların Emeklilik Hakları Nasıl?
31 Mart 2019 tarihli yerel seçimler sonrası yeni seçilecek köy ve mahalle muhtarları ne kadar maaş alacak? Muhtarların zam 2019 aylıkları ne kadar oldu? 2019 yılı ilk altı aylık döneminde yeni muhtar maaşları belli oldu 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren muhtarlara ne kadar maaş ödenecek? İşte 2019 muhtar maaşlarındaki net artış miktarı...

Muhtar maaşları nasıl belirleniyor? Muhtarlar zamlı maaşlarını ne zaman alacak? 31 Mart 2019 tarihinde köy muhtarı ile şehir ve kasabaların mahalle muhtarı seçimleri de yapılacak. 

MUHTAR MAAŞI 2019 YILINDA NE KADAR?

Köy muhtarları ile şehir ve kasaba mahalle muhtarlarına ödenen aylık maaş miktarı, belli bir gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı ile belirlenmektedir.

Muhtar maaşı

Muhtar ödeneklerinin ne kadar olacağı ve nasıl ödeneceği 2108 sayılı “Muhtar Ödenek Ve Sosyal Güvenlik Yasası”nda düzenlenmiştir.  

Kanun, köy muhtarları ile şehir ve kasaba mahalle muhtarlarına 14.750 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ödenek verilmesine hükmetmiştir.

Her ayın 15. günü peşin olarak verilen muhtar ödeneklerinden, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesinti yapılmıyor.

2019 yılının ilk yarısı için geçerli olan aylık katsayısına göre, muhtarlara verilen aylık net ödenek miktarı; “1912 TL”dir.  

Emeklilik hakları

Köy ve mahalle muhtarlarından, emekli aylığı (emekli sandığı, ssk, bağkur) almakta olanların emekli aylıkları kesilmez.

Daha önce emekli sandığı veya sigortalı (5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a veya 4/c maddesi kapsamında) çalışması bulunmayan veya bu kapsamda aylık almayan köy ve mahalle muhtarları, 5510 sayılı Kanunun 4/b maddesi kapsamında sigortalı sayılırlar. Bunların sosyal güvenlik primleri (prime esas kazanç alt sınırından), il özel idareleri veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları tarafından doğrudan SGK’ya ödenir.

memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.