2021'de memur olanlar kaç yaşında emekli olacak?

2021'de memur olanlar kaç yaşında emekli olacak?
2021'de memur olarak atananların emeklilik için yaş şartı nedir? Kamuya 2021 yılında memur olarak giren kadın ve erkek personel kaç yaşında ve hangi yıl emekli olur?

Kamu görevine girenlerin emekli aylığı alabilecek şekilde emekliye ayrılmaları, bazı istisnai durumlar dışında, belli bir hizmet süresini ve belli bir yaşı tamamlamaları durumunda mümkün olabilmektedir.

2021 YILINDA İŞE GİRECEK OLANLAR KAÇ YAŞINDA EMEKLİ OLABİLECEK?

20 hizmet yılını dolduran kadın memur ve 25 hizmet yılını dolduran erkek memur daha önce hangi bir yaş şartına tabi olmaksızın emekli aylığı alabilecek şekilde emekliye ayrılabilirken, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra emeklilik için hizmet süresi şartı ve yaş şartı birlikte aranmaya başlanmıştır.

Halen geçerli olan düzenlemeye göre, kamu görevlilerinin emekli aylığı bağlanabilecek şekilde emekliye ayrılabilmesi, belli bir hizmet süresinin yanı sıra; işe giriş tarihlerine, hizmet sürelerine ve cinsiyetlerine göre değişen yaş şartını da yerine getirmeleri halinde mümkün olabilmektedir.

Emeklilik için yaş şartı

Hizmet yılını dolduran memurlar, görevlerinden ayrılarak emeklilik için yaş şartını bekleyebilmektedirler. Ancak, yaş şartını tamamlamadan emekli maaşı ve emekli ikramiyesi alamamaktadırlar. 

Devlet memurlarının emekli aylığı alabilecek şekilde emekliye ayrılabilmesi için, gerekli prim ödeme gün sayısını tamamlamış olmaları ve bununla birlikte cinsiyetlerine göre aranan yaşa ulaşmış olmaları gerekiyor.

Öte yandan malullük, engellilik, fiili hizmet zammından yararlanma, bazı mesleklerde bulunanlar için özel şartlar aranması gibi durumlarda, emeklilik için hizmet süresi ve yaş şartı farklı olabilmektedir.

2020 yılında işe girenler/girecek olanlar için emeklilik yaş şartı

2020 yılında işe giren;

**Kadınlar, 25 hizmet yılı şartını tamamlamaları halinde, en erken 63 yaşını doldurduklarında emekli aylığı alabilecek şekilde emekliye ayrılabilecek.

**Erkekler, en erken 65 yaşını doldurduklarında emekli aylığı alabilecek şekilde emekliye ayrılabilecek.

2021 yılında işe girecek olanlar için emeklilik yaş şartı

2021 yılında işe giren;

**Kadınlar, 25 hizmet yılı şartını tamamlamaları halinde, en erken 64 yaşını doldurduklarında emekli aylığı alabilecek şekilde emekliye ayrılabilecek.

**Erkekler, en erken 65 yaşını doldurduklarında emekli aylığı alabilecek şekilde emekliye ayrılabilecek.

2021 yılından sonra işe girecek olanlar için emeklilik yaş şartı

2021 yılından sonra işe girecek olan;

**Kadınlar, 2022 yılında işe girerlerse en erken 64 yaşını doldurduklarında, 2023 ve daha sonraki yıllarda işe girerlerse en erken 65 yaşını doldurduklarında emekli aylığı alabilecek şekilde emekliye ayrılabilecek.

**Erkekler, en erken 65 yaşını doldurduklarında emekli aylığı alabilecek şekilde emekliye ayrılabilecek.
memurunyeri.com
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.