2021 yılı için Asgari Ücret Net 3 Bin 150 TL olmalı

2021 yılı için Asgari Ücret Net 3 Bin 150 TL olmalı
Ülkem-İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak 2021 yılı için Asgari ücret teklifimiz Net 3 Bin 150 TL olduğunu Kamuoyuna bildiririz

“2021 yılı için Asgari Ücret Net 3 Bin 150 TL olmalı ” Asgari ücret tespit komisyonunun 4 Aralık tarihinde toplanacağı kamuoyuna yansımıştır. 2020 yılında Pandemi sürecinden dolayı hem işverenler hem işçiler maalesef zor şartlarda geçimini sağlamak zorunda kalmıştır. Aynı zamanda döviz kurlarının artışından kaynaklı piyasadaki ürünlere gelen zamlar geçim şartlarını daha da zora sokmuştur. Komisyonun tüm bu olumsuzluklarıda dikkate alarak makul şekilde bir geçim ücretini belirlemesi gerekmektedir.

İşçi kesimini temsil eden Konfederasyon maalesef temsiliyet yetkisini iyi kullanamamaktadır. Masadan kalkmanın işçiye bir katkı sağlamadığına geçen seneki görüşmede hepimiz şahit olduk. Artık tespit komisyonunun yapısında değişiklik yapma zamanı gelmiştir. İşçi temsil edilecekse İşçi Konfederasyonlarının tamamından komisyona üye alınmalı, milyonların geçimine etki eden bu sürece hep birlikte katkı sağlamalıyız.

Bu vesileyle açıklanacak olan Asgari ücretin Ülkemize ,emek camiamıza hayırlar getirmesini diler; Ülkem-İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak 2021 yılı için Asgari ücret teklifimiz Net 3 Bin 150 TL olduğunu Kamuoyuna bildiririz.

Ülkem-İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.