2021 yılı PTT personel alımı ve PTT çalışanlarının özlük hakları Cumhurbaşkanlığa soruldu!

2021 yılı PTT personel alımı ve PTT çalışanlarının özlük hakları Cumhurbaşkanlığa soruldu!
2021 yılı ptt personel alımı ve ptt çalışanlarının, fiili hizmet zammı, skala ücret ayarlaması, kadro, performans sistemi ve görevde yükselme gibi özlük haklarına ilişkin Meclise önerge verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğü'nün 96 ile 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 21.01.2021 Tulay HATIMOĞULLARI ORUÇ /Adana Milletvekili 

Türkiye'nin her bölgesindeki PTT emekçilerinden çalışma koşulları ile ilgili şikayetler gelmektedir. Adana'da PTT emekçilerinin tarafıma ilettiği bilgiler ışığında; “PTT iştirakleri nedeniyle oluşan zararlar, başta PTT emekçilerinin üzerine yıkıldığı gibi, yıllardır personel eksikliği yaşayan ve pandemi sürecinde birçok PTT emekçisinin de Kovid-19 olması nedeniyle had safhaya ulaşmasına rağmen zarar ettiği gerekçesiyle personel alımı da yapılmamaktadır. PTT Anonim Şirket yapıldıktan sonra asli işi dışında birçok farklı sektörlerle ortaklıklar kurması sebebiyle, kamusal hizmet anlayışından da uzaklaşmıştır.” 

2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile PTT, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir. Bununla birlikte 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanun hükümlerine bakıldığında, evrensel posta hizmeti ilkeleri çerçevesinden çıkıldığı, büyük ölçüde posta hizmetlerinin serbestleştirilmesi ve daha çok ticari hayat içinde olan bir posta teşkilatının oluşturulduğu görülmektedir. Bu durum, PTT'nin kamu kurumu niteliğini ve idari teşkilatını tartışılır hale gelmesine neden olmaktadır. 

Bugün PTT'de her kademede hizmet gören PTT emekçileri büyük bir endişe halinde ve yoğun iş yükü altında ezilirken, bir yandan da ekonomik kriz ve Kovid-19 ile mücadele etmektedirler. Emekçilerin aktarımına göre; PTT personel eksikliği nedeniyle iş göremez hale gelmiştir. 

Bu bağlamda; 

1. PTT AŞ'nin zarar ettiği gerekçesi ile personel alımı yapılmadığı doğru mudur? 

2. PTT emekçilerinin personel eksikliği nedeni ile yaşadığı iş yükünü çözmek üzere tarafınızca adım atılacak mıdır? 

3. Kovid-19 salgınına ilişkin alınan tüm önlemlerin/tedbirlerin sıkı bir biçimde denetlenmesi için çalışmalarınız var mıdır? Bu çalışmalar nelerdir? 

6. Il içi tayinler ve geçici görevlendirmeler hangi kriterlerle yapılmaktadır? 

7. Dağıtıcılara verilmeyen fiili hizmet zammının verilmesi için planlamalar var mıdır? 

8. PTT'de çok uzun süredir yapılmayan skala ücret ayarlaması yapılacak mıdır? 

9. İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) personelin başta ekonomik kayıplarına neden olan uygulamalar ile güvenceli çalışma şartları gereği 399 sayılı KHK statüsüne geçirilmesi ve taşeron çalışanlara da kadro verilmesi için çalışmalarınız var mıdır? 

10. PTT'de iş barışını bozan performans sistemine ve Cumartesi günleri çalışılmasına son verilecek midir? 

11. Son yaşanan İzmir depremi PTT binalarının depreme dayanıklı olmadığını göstermiştir. PTT işyerlerinin depreme dayanıklılığının tescil edilmesi çalışmaları yapılmakta mıdır? 

12. PTT'de görevde yükselmelerin sınavsız ve liyakatsiz yapılmasının önüne geçmek için çalışmalar ve denetimler planlanacak mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.