2021 yılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe girdi

2021 yılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe girdi
Millî Savunma Bakanlığı tarafından 2021 yılında Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik 6 Ocak 2021 tarihli resmi gazetede yürürlüğe girdi. Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde değişiklik yapılan maddeler neler? Yapılan yeni düzenleme ile Sözleşmeli er ve erbaşın kışla dışına çıkmasının esasları belirlendi. İşte Değişen ve Eklenen Yeni Maddeler

6 Ocak 2021 de Sözleşmeli Erbaş ve Erleri ilgilendiren ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanmak üzerine yapılan değişiklikler bugün yürürlüğe girdi. Yapılan yeni düzenleme ile Sözleşmeli er ve erbaşın kışla dışına çıkmasının esasları belirlendi.Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde hangi değişiklikler yapıldı? 

Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde yapılan değişiklik yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Millî Savunma Bakanlığından:

SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 8/6/2011 tarihli ve 27958 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinin 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 25 ‒ (1) Sözleşmeli erbaş ve erlerin günlük faaliyet programı ve hafta sonu izinleri, 25/6/2019 tarihli ve 7179 sayılı Askeralma Kanunu gereği askerlik yapanlarda olduğu gibidir. Sözleşme ve görev süresince kışlada iskân edilirler. Ancak istekli olan sözleşmeli erbaş ve erlere birliğin günlük faaliyet programı ile görevlerini ve emniyetini aksatmayacak şekilde günlük faaliyet programında belirtilen faaliyet ve eğitimler dışında kalan istirahat/izin sürelerinde hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılmaları için izin verilir. Bunlar istirahat/izinlerinin bitimini takip eden vardiya başlangıcında/ilk mesai gününün sabah yoklamasında hazır bulunmak zorundadır.

(2) Sözleşmeli erbaş ve erlere verilen vazifeye müteallik ilave görevler ile birliğe verilen vazifeye yönelik tatbikat/harekât/hudut ve benzeri görev hazırlıkları kapsamında ve ayrıca; nöbet/vardiya, hazır kıta, karakol ve benzeri görevler ile emniyet ve salgın hastalıklar açısından tehlike arz edebileceği belirlenen günlerde hafta içi mesai/vardiya sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılmaları için izin verilmesi asgari tabur, ilçe jandarma ve müstakil bölük komutanının (Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Sahil Güvenlik Komutanlığında eşidi) yetkisindedir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı birlikte yürütür.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.