2022'de memura ek zam verilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğandan yüzde 30 memur ve emekli zammı açıklaması!

2022'de memura ek zam verilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğandan yüzde 30 memur ve emekli zammı açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası memura ek zam konusunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, toplu sözleşme zammı ile beraber memura yüzde 30 zam yapıldığını ve en düşük emekli maaşı 2500 lira oldu söyledi.

Milyonlarca memurun gözü Kabine toplantısı sonrası Erdoğan'ın zam oranını açıklamasında idi. Erdoğan, kabine toplantısı sonrası toplu sözleşme zammı ile memur zammının yüzde 30'a çıkartıldığını söyledi.

Memurlarımızın maaşlarında Temmuz - Aralık enflasyon farkı, toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Memurlarımızın ocak ayındaki yüzde 5'lik toplu sözleşme zammını yüzde 7.5'a çıkardık. Maaş artış oranını yüzde 30'a çıkartmış olduk. ''

En düşük emekli maaşı 2500 lira oldu

Emeklilerimizin maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. İlave olarak düşük maaş alan emekliler için alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak.
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum