3600 ek gösterge çalışanları emekliliğe teşvik edecek ve açılacak kadrolara yeni atamalar yapılacaktır.

3600 ek gösterge çalışanları emekliliğe teşvik edecek ve açılacak kadrolara yeni atamalar yapılacaktır.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın vaadinden sonra birçok meslektaşımız emekliliğini erteledi. Zira 3600 ek gösterge çıktığı zaman emekli maaşlarında ortalama 600 TL, emekli ikramiyesinde de 22 bin TL artış olacaktır. 3600 ek gösterge çalışanları emekliliğe teşvik edecek ve bu şekilde emekli olanlardan açılacak kadrolara yeni atamalar yapılacaktır."

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 1-2 Mart tarihleri arasında Uşak ve Kütahya'da ziyaretlerde bulundu. Geylan, "Ek göstergeden faydalanamayan yardımcı hizmetler sınıfında çalışan arkadaşlarımıza ek gösterge hakkı verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Ek gösterge sözünün ivedilikle yerine getirilmesini isteyen Geylan, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın vaadinden sonra birçok meslektaşımız emekliliğini erteledi. Zira 3600 ek gösterge çıktığı zaman emekli maaşlarında ortalama 600 TL, emekli ikramiyesinde de 22 bin TL artış olacaktır. 3600 ek gösterge çalışanları emekliliğe teşvik edecek ve bu şekilde emekli olanlardan açılacak kadrolara yeni atamalar yapılacaktır. Ayrıca bütün kamu çalışanların ek göstergelerinin yükseltilmesi ve ek göstergeden faydalanamayan yardımcı hizmetler sınıfında çalışan arkadaşlarımıza ek gösterge hakkı verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Mart ayında yapılacak 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğuna dikkat çeken Geylan, "Sadece şu an eğitimde 400 bini aşkın eğitim fakültesi genç meslektaşımız atama bekliyor. Ama kontenjan çok sınırlı. Türkiye'de 64 ilde 76 bin 656'dır. Bu 76 bin 656 noktada öğretmen açığımız var ve ilçe milli eğitim müdürlükleri çocuklarımızın dersleri boş geçmesin diye ek ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendiriyor demektir. Üstelik ücretli öğretmenlerin 9 bin 653'ü iki yıllık yüksek okul mezunudur. Hal böyle iken, sadece 20 bin öğretmen atamasını asla kabul etmiyoruz. Türk Eğitim Sen 2019 yıl için 100 bin atama talep etmektedir" şeklinde konuştu.

İHA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum