3600 ek gösterge düzenlemesi kimleri kapsıyor? Bakan açıkladı

3600 ek gösterge düzenlemesi kimleri kapsıyor? Bakan açıkladı
Memurların yaklaşık üç yıldır beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi için Bakan Bilgin'den açıklama geldi. Bakan Bilgin'in daha önce verdiği tarihi tehir ettiği gözlerden kaçmadı. İşte detayalar...

Bakan Bilgin: Dört hizmet kolu esas, bazı statü gruplarında, adalet duygusunu güçlendirmek için bazı grupları da bu kapsam içine alacağız, ama esas olarak 4 grup ile statüsü korunması gereken, örneğin kamuda çalışan avukatlar, halen 3000 ek gösterge alıyorlar ,bunlar gibi. Öğretmenlere 3600 veriyoruz, ama il milli eğitim müdürü 3600 olmaz, bunları değiştirmemiz lazım, statülerini belirlememiz lazım, din görevlisi ile müftüyü farklılaştırmamız lazım, adalet duygusun korumamız lazım.

BAKAN BİLGİN 4 NİSAN'DA MAYIS'TA MECLİSE GELECEK DEMİŞTİ
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 4 Nisan 2022 tarihinde yaptığı açıklamada "3600 ek gösterge çalışmaları mayıs ayında tamamlanacak ve Meclis'e intikal ettirilecek" ifadelerini kullanmıştı. Bugün yaptığı açıklamada ise "3600 düzenlemesini bu yıl içinde tamamlarız, yılın sonunda iş biter, meclisten çıkar." dedi.

YIL SONUNU İŞARET ETTİ

3600 ek gösterge için, Mayıs'ta hazırlarız, Cumhurbaşkanımıza takdim ederiz, görüşülür, konuşulur, ondan sonraki aşama TBMM aşaması.

3600 düzenlemesini bu yıl içinde tamamlarız, yılın sonunda iş biter, meclisten çıkar.

Dahil olan hizmet kolları genişleyecek mi?


Dört hizmet kolu esas, bazı statü gruplarında, adalet duygusunu güçlendirmek için bazı grupları da bu kapsam içine alacağız, ama esas olarak 4 grup ile statüsü korunması gereken, örneğin kamuda çalışan avukatlar, halen 3000 ek gösterge alıyorlar ,bunlar gibi. Öğretmenlere 3600 veriyoruz, ama il milli eğitim müdürü 3600 olmaz, bunları değiştirmemiz lazım, statülerini belirlememiz lazım, din görevlisi ile müftüyü farklılaştırmamız lazım, adalet duygusun korumamız, lazım.

3600 EK GÖSTERGE MALİ HAKLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Mevcut maaşa çok yansımıyor ama emeklilikte çok yararlı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir televizyon kanalında canlı yayın programına katıldı.

'Temmuz'da enflasyon farkının yanında sosyal refah ve denge payı verilecek'

Bakan Bilgin: Temmuz'da enflasyon artışının yanı sına sosyal refah ve denge payı da gündemimize gelecektir. Ocak ayında verdiğimiz sosyahl refah ve denge payı Temmuz ayında yine verilmesi düşünülmektedir.

İKRAMİYELER 1.100 TL OLARAK ÖDENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekliye bayramda ödenecek ikramiyenin 1100 TL olarak belirlendiğini açıkladı. İkramiyeler 28-29 Nisan’da ödenecek.

KAMU ÇALIŞANLARINA ZAM

Bakan Bilgin'in konuşmasından satır başları şöyle:

TEMMUZDA ENFLASYON FARKI İLE SOSYEL REFAH VE DENGE PAYI VERİLECEK

Temmuz ayında, bütün toplu sözleşme kapsamında olan kamu çalışanlarımız ile emeklilerimiz için, enflason farkları ortaya çıktığı zaman, toplu sözleşmede öngörülen enflasyon artışı yansıtılacaktır.

Enflasyon artışının yanı sına sosyal refah ve denge payı da gündemimize gelecektir. Ocak ayında verdiğimiz sosyal refah ve denge payı Temmuz ayında yeniden verilecektir.

Yaklaşık 13.5 milyon emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyesinin ödeme tarihleri belli oldu.

BAYRAM İKRAMİYELERİ TARİHİ BELLİ OLDU

Bakan Bilgin, bayram ikramiyeleri ile ilgili bir soru üzerine bayram ikramiyesinin ödeme tarihini de açıkladı. Bilgin, "Adı bayram ikramiyesidir, ücret türü değildir, şu anda öyle bir karar gündemimizde yok. Ayın 28 veya 29'unda emeklilerimize ödenecek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

Bakan Bilgin'in konuşmasından satır başları şöyle:

ÜRETİM SÜRECİNE KATILIM PROGRAMI

"Geçtiğimiz hafta lansmanını yaptığımız üretim sürecine katılım programımızın adını istihdama verdiğimiz önemden yola çıkarak o şekilde belirledik. Gaziantep'te başlattık ve sanayi illerini seçerek ilerleyeceğiz. Amacımız işsiz sayısını azaltmak. Türkiye büyümesini gerçekleştiren bir ülke. Ekonomide dalgalanma var ama yolumuza devam ediyoruz. Bu bir kurs, eğitim v.s. değil doğrudan istihdam yaratan bir proje. Burada bazı şartlar var merak edenler İŞKUR'un sitesinden takip edebilir. Bu proje bir yıl istihdam garantisini kapsayan bir proje. İşveren elemanını kendi yetiştirecek, biz destekleyeceğiz.

İşbaşı eğitim programında istihdam garantisi şart olacak. Burada bir kaynak sorunu yok. Önemli olan sanayinin talep ettiği istihdamı yaratmak.

BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK MI?

Emekliye bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Bu konu her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum.

ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ OLACAK MI?

Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN ÇALIŞMA

3600 ek göstergede yasal düzenleme bu yıl Meclis'e gelir. Bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum.

3600 EK GÖSTERGE MALİ HAKLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Mevcut maaşa çok yansımıyor ama emeklilikte çok yararlı.

EYT ÇALIŞMASINDA SON DURUM

Şu anda bizim gündemimizde bu yok.

530 BİN GEÇİCİ SÖZLEŞMELİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA

3600 ek göstergeden sonra ilk gündemimiz o olacak. Geçici işçilerle ilgili sorunları bu sene içinde çözeriz.

1 MAYIS AÇIKLAMASI

1 Mayıs demokrasinin olduğu yerde bayramdır. Bazı gruplar kendi politik amaçları için kullanıyorlar. Bu sene 1 Mayıs'ı farklı şekilde kutlayarak bir sürpriz de yapacağız.

İLAÇ DESTEĞİ

Devletin ödeme listesine aldığı 8 bin 300 küsür ilaç var. SMA ve kanser ilaçları da bunların içerisinde var. SMA hastalarımıza bütün desteğimizi veriyoruz.

BEYAZ BAYRAK UYGULAMASI

Ramazan'dan önce uygulayacaktık savaş nedeniyle ertelendi."

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum