3600 ek gösterge ekim ayında TBMM gündeminde

3600 ek gösterge ekim ayında TBMM gündeminde
Milli Gazete'den Muhammed Vefa'nın haberine göre; 1 Ekim tarihinde toplanacak olan TBMM’de, 3600 ek göstergenin Genel Kurul gündemine gelmesi ve yıl sonunda da yasalaşması bekleniyor.

1 Ekim tarihinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanacak olan TBMM’de, ülkenin geleceğini belirleyecek olan seçim yasasındaki değişiklikler, sosyal medya düzenlemesi, 3600 ek gösterge ve milyonlarca insanı yakından ilgilendiren konuların Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 27. dönem 5. yasama yılı 1 Ekim tarihinde başlıyor. Yoğun bir mesainin ardından tatile giren TBMM’de yeni yasama dönemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayacak. TBMM Genel Kurul gündemine, AK Parti ve MHP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Seçim ve Siyasi Partiler Yasası, 3600 ek gösterge, sosyal medya düzenlemesinin gelmesi bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE GÜNDEMDE
Aynı şekilde, AK Parti ve MHP’nin sosyal medya düzenleme teklifinin kısa sürede komisyon gündemine gelmesinin ardından TBMM Genel Kurulu’na gelip yasalaşması bekleniyor. Söz konusu yasa teklifinin tartışmalara sebep olacağı konuşuluyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde iktidarın memura söz verdiği 3600 ek göstergenin yıl sonuna kadar yasalaşması bekleniyor. Geçtiğimiz dönem TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan gerginlikten dolayı elektronik sistem baştan aşağı değiştirildi. Yeni dönemde, milletvekillerinin oy kullanma işleminin tamamen elektronik sistemden yapılması planlanıyor.

milli gazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum