3600 ek gösterge hakkında ilk kanun teklifi Meclise sunuldu

3600 ek gösterge hakkında ilk kanun teklifi Meclise sunuldu
27. dönem 5. yasama yılına dair ilk 3600 ek gösterge kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile, sağlık çalışanı, polis, öğretmen, avukat ve din görevlilerinin ek göstergelerinin artırılması amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifimiz ve gerekçesi ekte sunulmuştur. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla. Lütfü Türkkan Kocaeli Milletvekili Grup Başkan Vekili 

GEREKÇE 

Bu kanun teklifi ile kamu çalışanı olan hemşire, sağlık çalışanları, polis, öğretmen, avukat ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi amaçlanmış olup; ek gösterge, kamu çalışanlarının, maaşlarının, emekli aylıklarının ve ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli unsurlardan biridir. Ek göstergelerin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyelerinin de düzeltilerek hak ettikleri ücreti alacağı anlamına gelmektedir. 

657 sayılı devlet memurları kanunda ekli (1) Sayılı "Hizmet Sınıfları İtibariyle Unvan veya Aylik Alınan Derecelere Göre Ek Göstergeler" hizmet sınıflarına göre ek göstergeler belirlenmiştir. Ancak yürürlükte bulunan hüküm anayasanın eşitlik ve sosyal devlet anlayışlarını aykırı bir prensiple kamu görevlileri arasında adaletsizliğe se bep olmaktadır. Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması aynı zamanda ilgili kamu görevlilerinin hem görevde hem de emeklilikte yaşadıkları ekonomik sıkıntıların da önüne geçecektir. 

Ülkemize en iyi şekilde hizmet vermeye çalışan ve çoğu zaman bu hizmetlerini çok zor şartlar altında yapmak zorunda kalan kamu çalışanları maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar. Hem çalışırken hem de emekliliklerinde zor koşullarda geçimlerini sağlamaya çalışmaktadırlar. Kamu çalışanlarımızın sosyal, özlük ve ekonomik anlamda durumlarının iyileştirilmesinin ve hayatları boyunca geçimlerini rahat bir şekilde sağlanması sosyal devlet anlayışının gereğidir. 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum