3600 ek gösterge hazine ve maliye bakanlığı çalışanlarına da verilsin

3600 ek gösterge hazine ve maliye bakanlığı çalışanlarına da verilsin
Kıymetli okuyucu ve takipçi arkadaşlarım yazılarımızı takip edenler son zamanlarda iyice artan sürekli olarak 4 kurumun 3600 ek gösterge ile ilgili televizyon kanalları olsun yazılı basın olsun malesef biz Maliye çalışanlarından (emekliler dahil) hiç söz edilmemekteyiz.

Bu 2018 yılından beri 4 kurum dile getirilmekte o zamanlar ben hiçbir maliye gruplarında hiçbir arkadaşımızın yada üstatlarımızın bu 3600 ek gösterge ne anlama geldiğini biliyormusunuz yada bütçe buna olanak sağlamaz diye görüş yazılarını okuyan oldu mu ben mi görmedim. Ama ne hikmetse biz maliyeciler ve emekliler her kamu kurumuna 3600 ek gösterge verilsin dediğimizde hemen kendi içimizdeki arkadaşlarımız verilmez gibi söylemlerde bulunmaktalar. Bu arkadaşlarımız ve üstatlarımız aynı serviste aynı masada aynı işi yapan arkadaşlarımız arasında 2500 TL- 3000 TL gibi maaş farkının olduğundan haberleri vardır düşünüyorum. 

10 yıldır bu kanayan yaraya merhem olmaya yada çaba sarf etmeye çalıştılar mı. Her yıl tıpkı müdür , müdür yardımcılığı sınavları gibi kurumiçi gelir uzmanlığı ( deftardarlık uzmanlığı ) sınavların açılması için bir görüşleri oldu mu tabi ki olmadı. Kurumiçi sınav için 3 sefer girmeye hak tanınırdı başarılı olan olurdu olmayan kaderine razı olurdu diye düşünüyorum. Oysa bu bütçelerin sağlanmasında toplanmasında biz Maliye çalışanların büyük emek ve gayretleri olmakta. 

Malesef biz Maliye çalışanları ( emekliler dahil ) birlik olamamaktayız kendi içimizde dahi bu 3600 ek gösterge ne anlama gelindiğinden haberiniz varmı bütçe buna müsait değil denilmekte. Oysa bu arkadaşlarımız ve üstatlarımız 4 kuruma verilmek istendiğinde buna hiç bir yerde ne sosyal medya paylaşımlarında ne görsel ne yazılı basında hiç dile getirmediler. Ayrıca aynı dairede aynı masada aynı işi yapan gelir uzmanı (deftadarlık uzmanı ) ile V.H.K.İ arasında yaklaşık olarak 2500 TL - 3000 TL maaş farkının olduğunu bilmiyorlar mı bunun için bir girişimde bulunuldu mu yada dile getirildi mi . Ne zaman biz Maliye çalışanlarına emekliler dahil şöför , güvenlikçi , yardımcı hizmetli arkadaşlarımız eğitim durumlarına göre kademeli ek gösterge verilmedir denildiğinde itiraz ediyorlar. 

Tabi biz Maliyeci olduğumuzdan hemen hesap kitap yapıyoruz lütfen hiçbir kurum ayırt edilmeden hiç bir kurum çalışanı emeklisi mağdur edilmeden herkese kademeli ek gösterge verilsin . Yoksa bir atasözü var biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar misali bir kuruma verilip diğerine verilmezse bu haksızlık olur kanısındayım . Tüm Hazine ve Maliye bakanlığı bünyesinde çalışan ve emeklilere de bu ek gösterge eğitim durumlarına göre kademeli olarak verilmelidir. 4 yıllık yüksek okul iki yıllık önlisans lise v.s gibi eğitim durumlarına göre kademeli ek gösterge verilmelidir. Vergiyi toplayan müdür ,müdür yardımcısı , gelir uzmanı ,gelir uzman yardımcısı ( deftadar uzman ,uzman yardımcısı ) V.H.K.İ şöför ,güvenlikçisi yardımcı hizmetlisi dahi tüm çalışanlar ( emekliler dahil ) 3600 ek göstergeyi hak etmekteler . saygılarımla 

SUAT FİDAN/GİB PERSONELİ
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum