3600 ek gösterge için Erdoğan'a 3 alternatifli plan sunuldu! Peki hangisi uygulanacak?

3600 ek gösterge için Erdoğan'a 3 alternatifli plan sunuldu! Peki hangisi uygulanacak?
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 3600 ek gösterge çalışmasında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulan taslakta 3 alternatif seçenek bulunuyor.

3600 ek gösterge için dün son toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapıldı.

Milliyet'te yer alana habere göre, toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de hazır bulundu.

Edinilen bilgiye göre toplantıda birisi dar, ikisi geniş kapsamlı olmak üzere 3 alternatif değerlendirildi.

Dar kapsamda 4 meslek grubu yer alıyor
Dar kapsamlı seçenek sadece polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmen olmak üzere 4 meslek grubuna yönelik düzenleme içerirken, diğer iki seçenek daha geniş memur gruplarını da içine alacak şekilde düzenlemeler öngörüyor. Hazırlanan taslak dün Erdoğan'a sunulurken, hangi seçeneğin uygulanacağına Erdoğan'ın karar vereceği ifade edildi.

3600 Ek Gösterge çalışmalarında ilk görüşme 16 Şubat'ta yapılmış, Bakan Bilgin'in başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkilileri ile bir araya gelmişti. 16 Mart'ta yapılan ikinci toplantıda Memur-Sen, düzenlemenin tüm memurları kapsamasını isterken, 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren talebini komisyona sunmuştu.

Emekliliği etkileyecek
Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterirken, ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi de artıyor.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum