3600 ek gösterge kimlere verilmeli? Ek gösterge düzenlemesi TBMM'de dile getirildi

3600 ek gösterge kimlere verilmeli? Ek gösterge düzenlemesi TBMM'de dile getirildi
3600 ek gösterge düzenlemesinin kimlere verilmesi gerektiği TBMM'de dile getirildi. Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 'Sayın Cumhurbaşkanı tarafından verilen söze paralel olarak öğretmen, din görevlisi, hemşire ve polislerle birlikte şube müdürleri, müdürler, müdür yardımcıları, şefler, merkez taşra ayrımına tabi tutulanlar ile kurum içi yükselme sınavıyla gelen uzmanlar, idareci konumundaki kamu görevlileri, denetmenler, avukatlar ek gösterge uygulamasından hiç faydalanamayan mübaşirden teknisyen yardımc

İYİ PARTİ GRUBU ADINA FAHRETTİN YOKUŞ (Konya)- Bu konuşmamda kamu çalışanlarının yani devlet memurlarının sorunlarını bir kez daha dillendirmek istiyorum.

Türkiye KAMU-SEN Yüksek İstişare Kurulu madde madde şu taleplerde bulunuyor: 'Vergi adaletsizliğinin çözülmesi, 3600 ek gösterge uygulamasının tüm memurları kapsayacak şekilde genişletilerek hayata geçirilmesi, bütün ek ödemelerin emekli maaşı hesabına esas alınması, kamuda liyakatin geçerli olması, mülakat uygulamasına son verilmesi, bütün güvencesiz, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi olmazsa olmaz taleplerimizdir.'

3600 Ek Gösterge Kimlere Verilmelidir?

“3600 ek gösterge konusu, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilerek sonuca bağlanmalıdır.” talebi de bu taleplerin içindedir. “Sayın Cumhurbaşkanı tarafından verilen söze paralel olarak öğretmen, din görevlisi, hemşire ve polislerle birlikte şube müdürleri, müdürler, müdür yardımcıları, şefler, merkez taşra ayrımına tabi tutulanlar ile kurum içi yükselme sınavıyla gelen uzmanlar, idareci konumundaki kamu görevlileri, denetmenler, avukatlar ek gösterge uygulamasından hiç faydalanamayan mübaşirden teknisyen yardımcına, şoförden hizmetlisine, yardımcı hizmetli sınıfına kadar olan personel gibi bütün kamu görevlilerinin ek gösterge rakamlarının yeniden ve adaletli bir şekilde düzenlenmesi elzemdir. Bütün ek ödemeler emekliliğe sayılmalıdır. Kamu görevlilerinin çalışırken elde ettiği ücret ile emekli olduğu zaman alacağı maaş arasındaki uçurumu kapatmak, özellikle emekli kamu görevlilerini yoksulluk sınırında yaşamaktan kurtarmak amacıyla memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye, ek ders, sosyal denge sözleşmesi gibi tüm ödemelerin emeklilik keseneğine dâhil edilmesi, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi, bu yolla her çalışanın eline geçen ücretle orantılı emekli maaşı almasının sağlanması gerekmektedir.” deniliyor.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum