3600 ek göstergede yüzdelik yansıma oranı 20 puan düşürülsün

3600 ek göstergede yüzdelik yansıma oranı 20 puan düşürülsün
3600 ek göstergede yüzdelik yansıma oranı 20 puan düşürülsün.

Yetkisiz "küçük" bir sendikanın kamu çalışanları adına yapılacak bir düzenlemede görüş belirterek çözümünü de ortaya koyması "Büyükler" için büyüklüğün verdiği kibirden kaynaklı olarak çokta ciddiye alınmaz.

Sendika olarak 3600 ekgösterge konusunda hazırladığımız teknik çalışmayı raporlaştırarak ÇSGB Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal'a Nisan ayında yaptığımız görüşmede takdim ettiğimizi belirtmiştik.

Sayın bakan yardımcısı da sunumumuzu ve çözüm önerimizi önemseyerek raporun bir nüshasını ilgili komisyona sevk etmek üzere almıştı.

Raporumuzda ve sunumumuzda 3600 Ek gösterge düzenlemesine ilişkin olarak özetle;

-Ek gösterge düzenlemesinde tüm meslek grupları arasındaki hiyerarşik kademelerin dikkate alınması gerektiğini,

-Ek Göstergesi olmayan başta yardımcı hizmetler kadrosundaki personeller olmak üzere tüm çalışanların mutlaka söz konusu düzenlemeden yararlanması gerektiğini,
Belirterek "Ekgösterge yüzdelik yansıma oranlarının şuan ki haliyle kendi içinde orantısız olduğu, Ekgösterge yüzdelik yansıma oranları arasındaki farkın 20 puana düşürülmesi gerektiğine"işaret ederek çözümün buradan geçtiğini vurgulamıştık.

3600 ekgösterge düzenlemesine ilişkin sosyal medyasından sürekli farklı açıklamalarda bulunan Memur Sen başkanı Ali YALÇIN bugün attığı bir tweet'de
"Ek Gösterge Düzenlemesinde Genel Memnuniyetin Yolu Tazminat Yansıtma Oranlarını Yükseltmektir

Kamu görevlilerinin ek göstergelerini gözden geçirmek ve adaletli bir düzenleme ile genel memnuniyet üretmek için gösterge kadar önemli bir diğer formül,Tazminat Yansıtma oranlarıdır" bizimde üzerinde durduğumuz tazminat yansıtma oranlarına dikkat çekmiştir.

Esasen bu açıklamayı biz demiştik, bizim dediğimiz noktaya geldi şeklinde bir alGı oluşturmak için yapmıyorum.

3600 Ekgösterge konusunda Ali Yalçın'ın bugüne kadar yaptığı birbirinden farklı açıklamaları da çok ciddiye almadım açıkçası.

Ancak;Ali Yalçın'ın yaptığı bu açıklamayı 3600 ekgösterge çalışmasının tamamlandığı ve sonuçlandırıldığı bir zamanda yapması

Muhtemelen hazır olan çalışmayla ilgili bir rol kapma veya söz konusu tasarı büyük bir çoğunluğu tatmin etmeyeceği için yeni bir beklenti oluşturma çabası içinde olduğunu gösteriyor.

Çünkü daha birkaç gün önce 3600 ekgösterge düzenlemesiyle ilgili olarak ÇSGB'dan yeni teklif beklediğini belirtmişti aynı toplu sözleşme görüşmelerinde olduğu gibi...
 
Emir KAZAK
Liyakat-Sen Genel Başkanı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.