3600 ek göstergeden yararlanabilir miyim?

3600 ek göstergeden yararlanabilir miyim?
3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanabilir miyim?

Soru: Kamu kurumunda müdür yardımcısı iken özelleştirme nedeniyle kamu kurumuna araştırmacı olarak atandım. Ek göstergem 2200. Ocakta yürürlüğe girecek 3600 ek gösterge yasasından yararlanabilir miyim? Gülizar K.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

1/7/2022 tarihli ve 7417 sayılı devlet memurları kanunu ile bazı banunlarda ve 375 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanunun 6. maddesi ile 657 sayılı kanuna ekli (I) ve (II) sayılı ek gösterge cetvellerinde değişiklik yapılmış olup (I) sayılı cetvelin (II) bendinde yer alan 1. derecedeki; bölge müdür yardımcısı, il müdür yardımcısı, ilçe müdürü, şube müdürü, şube müdür yardımcısı kadrolarında bulunanların 2200 olan ek göstergeleri 15/1/2023 tarihi itibarıyla 3600’e yükseltildi. 

5434 sayılı kanunun ek 67’nci maddesinde; daha önce atanmış ya da seçilmiş oldukları kadro, görev veya aylık almış oldukları dereceler için belirlenmiş olan ek göstergelerden daha düşük ek gösterge ödenmesi gereken veya ek göstergesi olmayan bir kadro, görev veya dereceye atanan ya da seçilenlerin; daha önceden yararlanmış oldukları ek gösterge rakamı ile halen bulundukları kadro, görev veya dereceye ilişkin ek gösterge rakamı arasındaki farktan kaynaklanan kesenek ve karşılık tutarının tamamının aylıklarından kesilmesi suretiyle emeklilik açısından yüksek olan ek göstergeden yararlanmaya devam edecekleri öngörülmüş. Bu durumda, 2200 ek gösterge ve müdür yardımcısı unvanıyla 1. derecede müdürlük yaptı iseniz araştırmacı kadrosuna atansanız bile mevcutta 2200, 15/1/2023 tarihinden itibaren 3600 ek göstergeden yararlanırsınız.

cumhuriyet

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.